Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/12868228 www.bgdnes.bg

Певецът Светльо Витков: Първи направихме кавър на "Васко Жабата" (видео, снимки)

Чалгата превзе всичко, слагаме цици и се преориентираме, казва изпълнителят

"Ние първи направихме кавър на "Васко Жабата".

Това сподели пред "България Днес" музикантът Светльо Витков.

Първият запис на песента "Комбайна-вършачка", известен повече като "Васко Жабата", е на оркестър "Камчия", съществува повече от 20 г.

Витков с бандата си "Svetlio & the Legends" искат официално разрешение от бенда за песента и за визията им през 2016 г. И правят кавър в пънк-ска вариант с екливото заглавие "грЕбанье".

Реклама

"Няма да се караме, няма да се биеме, ама "Васко Жабата" отдавна е хит! Дайте да си говорим истината - попфолкът завладя всичко! Групи като нашата замират. Докато тези за сватби, кръщенета, местни сбирки и кючеци продължават да си вървят и всъщност изкарват доста повече пари от рок музикантите. Това е тъжната истина! Така че трябва да се преориентираме май. Слагаме си цици, силикон в устата и вървим напред. А ле ле лей!", каза за "България Днес" гологлавият фронтмен на група "Хиподил" Светльо Витков.

Музикантът твърди, че оркестър "Камчия" са се изкефили на идеята им.

"Песента ме впечатли, щото е много идиотска, смешна и весела! Не е чалга, а народна музика и просто ме изкефи", казва Светльо.

В пънк варианта на китарата е Мъни Жабата, по паспорт - Николай. В средата на "грЕбанье" е вплетен фрагмент от народната песен "Рипни, Калинке" в изпълнение на гайдаря им Петко. А по време на целия клип вървят текстове в стилистиката на поздравителните концерти по чалга каналите.

Видеото на парчето снимат за един ден в битова кръчма в "Младост".

"Стана буквално за 2-3 часа, както си трябва - с ракии, салати, мезета. Бяхме в отделно помещение, иначе си имаше клиенти. Дрехите, този великолепен народен ансамбъл връз нас, специално за клипа ни ги уши нашият приятел Ангел Йорданов, близък на фронтмена на Iron Maiden Брус Дикинсън", добави Витков.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама