Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/13857206 www.bgdnes.bg

Богдана Карадочева: Дали съм простила, че убиха баща ми? Не знам, но не забравих

"Дали съм простила, че убиха баща ми....не знам, може би, но не съм забравила. Баща ми бе един от основателите на футболния клуб "Левски" през 30-те години. Татко купува нивите, върху които построяват стадион "Герена". По характер аз приличам на него. Той също беше доверчив, вярваше на всички и на всичко. И може би това бе причината да си отиде така нелепо от този живот. Но от мама се научих да вярвам във висшата Божия справедливост, да бъда мъдра и смирена пред ударите на съдбата. И до днес не знам къде е гробът на татко. Нямам и смъртен акт за него". Това си припомня голямата певица Богдана Карадочева пред Десислава Плевнелиева по Нова тв.

Кралицата на шансона казва, че винаги е знаела какво значи лагер и комунист. "В моето семейство ДС беше нещо много страшно. От дете се плашех от тази ДС. Бях десетгодишна, когато за последен път видях татко. После дойдоха онези години, в които мама дни наред ни сервираше на обяд супа от картофи. Но винаги върху колосана покривка. Бяхме "неблагонадеждно" семейство", спомня си Богдана.

Реклама

По повод на това с какво в живота си се е разминала, голямата певица сподели: "Не можах да сбъдна мечтата на мама да стана оперна певица. Моите родители много обичаха симфонична и оперна музика и бяха приятели с най-големите оперни певци, които много често идваха вкъщи. Бях много малка, още не ме пускаха в операта и майка и татко ме вкарваха през оркестрината в салона, за да слушам някой спектакъл. Знаех ариите на Азечуна и Хабанерата на "Кармен". Като се събираха гости вкъщи, качваха ме на масата, 4-годишна съм била, и татко казваше: "Хайде, моето момиче, пей!", спомня си певицата.

Богдана Карадочева всеки път спазва постите. Казва, че на това я е научило семейството. 

"Може би майка ми така ме е възпитала. Даже брат ми казваше: "Мамо, ти винаги ми казваше да не се бия. Всички деца се бият, а аз стоя настрани..." И такива хора трябва да има. Не знам дали ще ми повярвате, но никога в живота си не съм изпитвала завист. Не познавам това чувство. Аз се радвам на живота и се чудя защо хората са станали толкова лоши и черногледи. Завистта не стига до този, на когото завиждаш, завистта трови теб самия. Аз просто съм родена оптимист. Имам опори в живота. Християните казват: "Христос е моята патерица!", категорична е певицата. 

С усмивка, Карадочева сподели, че от вчера вече е в социалните медии и там ще споделя какви и къде са й участията в страната. "Вече имам фейсбук и съм много щастлива. Там ще пиша за концертите си, които не са толкова много, колкото бяха преди, но и това ме радва", сподели Богдана.

Четете още

Големият Васил Найденов за наградите "Певец на годината": Горд съм с Богдана и Стефан, обичам ги!

Големият Васил Найденов за наградите "Певец на годината": Горд съм с Богдана и Стефан, обичам ги!

Богдана посечена за 500 бона

Богдана посечена за 500 бона

Великият Васил Найденов: Високите цени са цинизъм!

Великият Васил Найденов: Високите цени са цинизъм!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама