Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/14690451 www.bgdnes.bg

$58 млн. за епизод! Вижте най-скъпите сериали в историята

Подобно на Холивуд и продуцентите на сериали вече хвърлят милиони за своята продукция. След навлизането на стрийминг платформите се наливат огромни пари за направата дори на един епизод. Някои суми звучат направо стряскащо. Вижте кои са петте най-скъпи сериали в света до момента:

1. "Властелинът на пръстените: Пръстените на властта" (2022- ..)

Реклама

С $58 млн. на епизод и общ бюджет от $465 млн. "Властелинът на пръстените: Пръстените на властта" на "Амазон прайм" се превърна в най-скъпия телевизионен сериал, правен някога. Надминава дори комбинирания бюджет от $281 млн. на хитовата филмова поредица по едноименния роман на Джон Роналд Руел Толкин.

2. Stranger Things (2016 - ..)

Като един от най-успешните сериали на "Нетфликс" през четирите си сезона Stranger Things се превърна от приказка за малък град и изчезнало момче до много по-мрачен и изпълнено с екшън и научна фантастика шоу. Заедно с амбициозните сюжетни линии в сезон четири дойде също толкова амбициозният бюджет от $30 млн. на епизод. Голяма част действието в него се развива извън малкия град Хокинс. Така по-големият бюджет позволи повече екшън, повече вълнение и 90-минутни епизоди, които наистина се чувстваха като пълнометражни филми. Без съмнение Stranger Things е един от най-скъпите телевизионни сериали.

3. "Уандавижън" (2021)

Кинематографичната вселена на "Марвел" изгради един от най-популярните филмови франчайзи на 21 век. С бюджет от $400 милиона за "Avengers: Endgame", начинанието на студиото и "Дисни+" в телевизията дойде с еднакво скъпи бюджети. Целта е е да се продължи разширяването на "Марвел вселената". Всяко от телевизионните заглавия струва $25 млн. В това число влиза и последният засега "Уандавижън", излязаъл през 2021 г. Скоро се очаква най-новото попъленение на "Марвел" на телевизионния екран.

4. "Домът на дракона" (2022 - ..)

Предисторията на Game of Thrones разби рекордите за гледане на HBO. Близо 10 милиона души гледаха първия епизод на "Домът на дракона". Надграждайки успеха на своя предшественик, поредицата се развива два века преди събитията от него. Фокусира се около дома на Таргариен и гражданската война, довела до падането на семейството и изчезването на драконите. Бюджетът от $20 млн. на епизод даде на сериала шанса да разшири историята на Вестерос три години след противоречивия финал на Game of Thrones.

5. The Pacific (2010)

Въртящ се около историческите събития от битката от Втората световна война между японски и американски войници на остров Пелелиу, The Pacific беше най-скъпият минисериал по това време. С бюджет от $20 м;н. на епизод, скъпата продукция на HBO достигна одобрението на критиците за своята историческа точност и изобразяване на епични бойни сцени от Втората световна война в Тихия океан. С големи имена като Стивън Спилбърг и Том Ханкс зад продукцията и емблематичния филмов композитор Ханс Цимер, The Pacific наистина се чувства като телевизионно шоу от голям кинематографичен мащаб.

Четете още

Любимият Джони Деп на 60! Вижте 60 интересни факта за него

Любимият Джони Деп на 60! Вижте 60 интересни факта за него

Византийската принцеса от "Войната на буквите" стана... стриптийзьорка

Византийската принцеса от "Войната на буквите" стана... стриптийзьорка

Реклама
Реклама
Реклама