Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/14840396 www.bgdnes.bg

Мутренската "мода" с джип на плажа

В пясъка засядат, с багери ги вадят 

Наказани са малцина, трябва ни "ваксина" срещу безотговорното безобразие 

Пореден случай на паркиран автомобил на пясъчна ивица край морето. Историята се случва ден преди Джулай морнинг на един от най-красивите плажове в Европа - Болата край Калиакра.

Летовник заснема как мъж с лек автомобил спира до водата и слуша музика. Следва подаден сигнал до МВР, но няма наказани. Оказва се, че на Болата цари хаос и след този случай е пълно с автомобили на плажа.

Реклама

Въпреки че е защитена територия в резерват "Калиакра", от години на плажа джипове и коли спират непосредствено до морето, а често - и във водата, за да свалят лодките си. И така буквално са превърнали плажа в паркинг.

Само преди месец шофьор подкара автомобила си на плажа в Шкорпиловци. На видеоклип се вижда как возилото се движи в непосредствена близост до водата и плажуващите, ясно личи и регистрационният му номер.

След подаден сигнал за нарушението варненската полиция е извършила незабавни действия. Шофьорът е установен и му е съставен акт в размер на 1000 до 3000 лв.

Нарушителят е 50-годишен мъж, който бил на гости на сестра си. Именно тя му дала автомобила си, докато летовникът бил на почивка на морето.

Същата глоба е наложена на друг морски "тарикат" за същото действие пак в Шкорпиловци в края на юли 2020-а. Турист заснема колата, заседнала в пясъка. Обяснението на шофьора е култово - искал да си направи снимка с кучетата и колата си на фона на морето.

Реклама

Друг нагъл водач показа бабаитлъка си на плажа в Кранево. На 11 септември 2021 г. мъж с джип шофира между кърпите на плажуващите, за да стигне до водата.

След обаждане на телефон 112 полицията установява извършителя. По думите на очевидци това не било първото провинение на шофьора, който се оказал и с отнета книжка.

Може би най-култов остава случаят с джипа, който затъна в пясъка на плажа "Перла" край Приморско на 7 юли 2019 г.

Клип, заснет от туристи на плажа, показва как тежката машина не може да излезе от водата, след като е закарала джет до там. В опит да бъде изтеглено возилото на плажа е докаран дори и багер.

Министерство на туризма наложи глоба от 6 бона на концесионера заради допускането на автомобила на територията на плажа до водата.

Всяко лято подобни изпълнения на "юнаци" зад волана продължават, като глобите от 1000 до 3000 лв. явно не ги стряскат. Затова явно е нужна "ваксина" срещу подобни изпълнения, която държавата неотложно следва да въведе.

Автошоу и на Нова година

Шофьор нагази с джипа си плажните дюни в Сарафово и по най-нелепия начин затъна в пясъка. Дрифтът е направен в новогодишната нощ на 2017-а, когато снежната настилка тъкмо е натрупала и водачът на тежката машина със софийска регистрация явно е смятал, че лесно ще прекоси плажната ивица.

Нищо подобно не се случва. Джипът му дни наред стои изоставен на плажа и е изтеглен чак след подобряване на времето.

В същото време очевидци съобщават, че в новогодишната нощ автомобил е навлязъл и на Централния плаж в Бургас, за да си направи автошоу. Следи от дрифтовете му личат дни наред след това.

Реклама
Реклама
Реклама