Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/15045134 www.bgdnes.bg

Ето как новоизлюпената младоженка Сани Жекова си изкарва на морето

"Благодаря ти, че си моята скала и стоиш до мен във всичко. Твоята подкрепа и любов ми дадоха силата да преодолея трудностите по пътя" - споделя във фейсбук профила си Александра Жекова, най-добрата ни сноубордистка. Известната българска спортистка мина под венчилото със своя любим Христо Пеев. Според запознати, Сани в момента е с мъжа си и дъщеря им на морето. Кара кайтсърф, но гледа и към планината.

"Планините имат уникален начин да ни смирят, напомняйки ни за мястото ни в тази огромна вселена" - каза преди време тя.

Реклама

В момента Сани сменя попрището, на което се изявява. Практикува йога, учи коучинг в Харвард дистанционно, преориентира се към бизнес и предприемачество. Тя е и един от най-големите ни активисти в борбата за опазване на околната среда.

"Всеки път, когато съм преодолявала най-големите си страхове, са се случвали най-големите чудеса за мен - сподели тя преди време в "Търси се".

След като спря да се състезава, на Сани й се наложи да започне почти целия си живот отначало. Да намира цели и нови посоки.

След като бе вложила всичко от себе си в спорта, тя изведнъж се оказа без никаква мотивация.

"Аз съм на сноуборд сцената повече от 20 години. Когато се отказах от спорта, в мен се отвори една много голяма липса. Просто беше нужно време, за да започна да правя нови неща" - казва тя.

Според атлетката, напоследък тя се е научила да живее по-пълноценно, по-осъзнато, с нов пламък. За трансформацията й са помогнали съпругът й Христо и баща й Виктор, който е и неин треньор.

Реклама

За атлетката една нейна духовна учителка казва: "Тя е един уникален човек, който съчетава изключителна сила на характера и едно много емпатично сърце. Притежава и много женственост".

В момента Сани все още преосмисля опита си и търси посоката в живота си.

"В желанието си за себедоказване прозира желанието за любов и в това си желание ние сме склонни да добием суперсили" - казва тя.

Отнело й е 4 години от живота, за да осъзнае, че й е нужна коренна промяна и да я започне. Първо трябвало физически да се излекува, да се погрижи за ума си и своето спокойствие, започнала да търси. Кое да е следващото предизвикателство? Да хване посоката, смисъла. Тя се познава и с много духовни учители, които са й помогнали в търсенето.

"Запознахме се в последните години от нейната кариера. Тя вече имаше бърнаут стрес" - казва един от духовните й наставници. "Тя тогава се опитваше да се свърже с жената в себе си. Спортът, който практикува е доста екстремен и преходът, който тя направи с майчинството бе по един невероятен начин. Просто мина през дълбокото и успя".

Александра смята, че психологическата подкрепа е много важна за един млад спортист и затова се е насочила към коучинга, да подпомага млади атлети.

Навремето не е имало кой да й помогне психологически и затова сега тя иска да направи живота на младите по-лесен.

Според Сани, най-щастливото и най-смислено нещо, което й се е случило е раждането на дъщеря й Хриси. В момента тя учи 2 годишното хлапе да плува, да кара сноуборд, да управлява тротинетка.

"Сани дава идея на хората как да балансираш и навън и навътре" - допълва духовният й учител.

Четете още

Сани Жекова с щерката сменят планината с море

Сани Жекова с щерката сменят планината с море

Сани Жекова кръсти дъщерята

Сани Жекова кръсти дъщерята

Реклама
Реклама
Реклама