Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/15360438 www.bgdnes.bg

Пушенето е големият порок на Наско Сираков (Вижте как се промени през годините Вълка)

"Синята" легенда си присади коса и махна кичето

Собственикът на "Левски" разпуска с походи на Витоша, сауна и басейн

Пушенето остава големият порок на легендата на "Левски" Наско Сираков. Собственикът на "сините" обожава никотиновия дим и марковите пури, които често пали. През годините Сираков опитва да ограничи папиросите, но без особено голям успех. Бившият голмайстор признава, че в един момент е пушил по цели пет кутии цигари на ден. Наско дотолкова е пристрастен към тютюна, че пали дори на официални пресконференции по времето, когато нямаше забрани за пушене на подобни събития.

На 61 години, Наско е в добра форма и без сериозни болежки, въпреки че преживя някои трудни моменти. През 2016 г. голмайстор №1 на "Левски" катастрофира тежко на връщане от погребението на големия си приятел и съотборник Трифон Иванов.

Реклама

"Както си карахме по Околовръстното, на Казичене един опита да направи обратен завой в насрещното - направо излезе и се удари в нас - разказва неговият спътник и кумец Мюмюн Кашмер пред "24 часа". - Добре че Наско е добър шофьор и веднага реагира. Извъртя колата и се ударихме странично, откъм моята страна. Още малко и голям сакатлък щеше да стане."

Малко след катастрофата Наско получава криза със силно главоболие и световъртеж. Сираков е откаран в столичната болница "Св. Анна" със съмнения за инсулт. "По всяка вероятност е вирус, който е засегнал вестибуларния апарат", обясни тогава съпругата му Илиана Раева. Легендата на "Левски" си дава почивка за известно време, намалява цигарите и спиртните напитки.

Сираков обича да поддържа здравето си с разходки из любимата му планина Витоша. Обикновено става ранна сутрин и прави преходи от по няколко километра. Наско също така обича да се глези с масаж, сауна, басейни, парни бани. Собственикът на "Левски" от време на време поддържа форма и във фитнес залата. Големият голмайстор обича и морето, като двамата с Илиана най-често ходят в Гърция. Това лято също не беше изключение, като легендата показа стегнато тяло на лодка край островите.

През годините визията на Сираков не се е променила кой знае колко много. Може би най-голямата разлика е в прическата и цвета на косата. Още от началото на 80-те години на миналия век Наско Сираков залага на фризура тип "кичара", която бе хит сред футболистите от Пеневата чета. Легендата на "Левски" дълги години бе известен и с обецата с кръстче, която носеше неизменно. Бижуто бе куриозно загубено при радостта от гола на Наско за 2:0 срещу Аржентина на световното в САЩ, но след това бе заменено с друга подобна обеца. С годините косата на Сираков започна да оредява и легендата взе мерки. Настоящият собственик на "Левски" бе принуден да си присади коса, а резултатът бе задоволителен. Днес Наско е силно побелял покрай проблемите на любимия му "Левски".

За добрата форма на Сираков помага и съпругата му Илиана Раева, която е маниак на тема здравословно хранене. Футболният началник обича агнешко, боб и пържени кюфтета, но ограничава вредните храни. Залага повече на телешко месо, риба и зеленчуци. Още по-строг е Наско към футболистите. В неговия отбор чипсове, хамбургери, коли, люто и мазно свинско са абсолютно забранени. За Сираков хранителната дисциплина и правилното възстановяване са изключително важни за развитието на футболистите.

Четете още

Илиана Раева моли за справедливост след "Умри, Раев" от Младежа

Илиана Раева моли за справедливост след "Умри, Раев" от Младежа

КРАЙ! Наско Сираков ЗАЧЕРКНА МЪРИ!

КРАЙ! Наско Сираков ЗАЧЕРКНА МЪРИ!

Реклама
Реклама
Реклама