Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/15492731 www.bgdnes.bg

Рок ветеранът Ицо Петрофф: Никой не иска да убива певицата Милена!

Гей хора се заканиха да ми извадят очите, каза преди делото във ВАС певицата

"Никой не иска да напада Милена Славова. Хората с различна ориентация не сме такива!" Това обяви пред "България Днес" рокаджията Ицо Петрофф.

Реклама

Вчера започна процесът, заведен от ЛГБТИ общността у нас срещу певицата за дискриминация. Самата Милена обяви както в понеделник пред вестника, така и вчера в съда, че е била заплашвана с убийство от хора с различна ориентация.

С викове, вувузели, национални флагове и възгласи: "Ние сме Милена!" и "Розов фашизъм", стартира шествието в подкрепа на Милена вчера. Срещу певицата има подадена колективна жалба за дискриминация от ЛГБТИ общността у нас. Милена протестира решението на САС във Върховния административен съд, а първото заседание по образуваното дело бе насрочено за 13 септември.

Пред Съдебната палата на импровизиран митинг рок бунтарката обяви, че "е възмутена как целуващи се хора от един и същи пол по телевизията" замърсяват съзнанието на нашите деца и ги аморализират". Певицата стигна до ВАС, конвоирана от яки представители на БГ мотобратството, запречили с мощните си мотори центъра на София. По петите на Милена подтичваше "вечният кандидат-президент" Йоло Денев, подвикващ "Правосъдие в розови тоги!", а баш бунтарят на отечеството Тони Протестъра почти закриваше певицата с плаката си "Меките китки вън!".

Реклама

Една от най-заклетите фенки на Милена се оказа шефката на женското мотобратство у нас Лидия Озойска, която не се отлепи през цялото време от изпълнителката на "Неам нерви". Самата Милена паркира уникалния си вишнев звяр на две гуми близо до сградата на съда, призван да решава дали е проявила дискриминация и хомофобия срещу гей хората у нас.

Клечката на скандала драсна самата Милена със свой пост в социалните мрежи. Гневът й бе отприщен от видео, на което мъж на гей прайда в София през 2021 г. обикаля с българското знаме, забодено в задните му части. "Извратеняци! Как може да парадират с такива неща! Не мога да ги понасям!", изригна Милена, което възмути обратните. На съдебното заседание Деница Любенова, адвокатката на ЛГБТИ общността, подала колективното оплакване срещу Милена, припомни, че тя е казала същите думи и в предаване по Нова телевизия.

"Моята клиентка се е възползвала от конституционното си право да изрази свободно мнението си", каза от своя страна адвокатката на Милена Мария Янева. Тя добави, че "ако български гражданин бъде лишен от правото си на свобода на словото, се налага да се откажем от българското си гражданство".

Пред 7-членния съдийски състав Милена прочете от листче написано на ръка кратко слово. Тя също се позова на видеото с осквернения национален флаг. Цитира и заканите, които са й били отправени от хора в социалните мрежи, представители на ЛГБТИ общността. "Писаха ми, че искат да ме пребият", посочи в словото си изпълнителката.

Адвокатката на Милена показа и снимки на човека с трибагреник в задника. Около фотосите се появи полемика, след като те изчезнаха. По повод на това основно доказателство Милена вече сподели първо пред "България Днес", че "са търсили заедно с ДАНС снимката на мъжа със знамето, но не са я открили, защото е била свалена. Но тя се въртя ден, ден и половина и така или иначе много хора са я видели", разказа за изданието Милена. Адвокат Янева отговори по малко по-различен начин на въпроса защо е изчезнал скандалният фотос. "Заради цензура са го свалили, но видеото сме го приложили към делото, а снимките, които показвам, са стопкадри от този клип", поясни адвокатката на певицата.

На излизане от съдебната зала Милена изрази мнение, че "не може да каже дали в България има справедливост, преди съдът да се е произнесъл с решение". За сефте тя разкри още, че са я заплашвали не само че ще седне в инвалидна количка и ще бъде удавена в езеро, но са й написали в чата, че ще й извадят очите.

"Двама от тези, които са й се заканвали с физическа разправа, са установени и са подписали предупредителен протокол в полицията", уточни нейната адвокатка.

Големите изненади на вчерашното шествие бяха две: липсата на представители на ЛГБТИ общността и на колеги на певицата с дрезгавия глас. От певческата гилдия се отчетоха само Васко Кръпката и фолкветеранката Рени, която демонстрира близостта си с Милена, като я напрегръща на митинга. В бяла свободна блуза, черен панталон и черни обувки без ток Рени не приличаше на тигрицата на сцената, любимка на българи от всички възрасти. "Тук съм, за да подкрепя Милена. Аз я уважавам много!", каза за "България Днес" фолкаджийката. Кръпката гледаше да стои малко встрани от мотористите и личеше, че се чувства някак неловко и в тяхната компания, и в подобна ситуация.

"Никой не иска да закача Милена! Не сме такива хора! И понеже се твърди, че сме агресивни, сега хората с очите си видяха къде е агресията, защото нито един гей човек не се появи на шествието, никой не нападна Милена, никой не я обиди...", посочи за "България Днес" рок ветеранът Ицо Петрофф.

Лидерът на бандата "Татко Кристофър" разказа още, че познава по-младата си колежка от над 33 години, когато се събирали на столичния "Кравай". "Мислех я за съвременно момиче", не крие разочарованието си от позицията на Милена Петрофф.

"Не разговарям с различни!", каза ми тя, когато я попитах защо не ме поздравява. А когато прочетох какво е написала за гей хората, й пуснах само едно: "Милена..." във фейсбук", довери бившият шеф на "Артрок център".

Ицо Петрофф, който бе избран наскоро за почетен председател на Българското поп и рок общество допълни, че "цялата българска поп и рок общност е против Милена, защото "тя показа, че не уважава различните. Всички се питаха как е възможно да се държи по този начин", възмущава се рок ветеранът. По думите му основната причина за негативното отношение към гей хората у нас е "войнстващата простотия, преплетена с финансови интереси".

Несъгласието си със словесните нападки на певицата към гей общността изрази и най-известното трансмомиче в Бълагрия - Емили Тротинетката.

"Харесвам Милена Славова като изпълнител. Не одобрявам това, че тя не приема различните, защото всички ние имаме човешка същност и това е дискриминация. Милена явно не разбира, че България отдавна е променена и отмина времето на Тодор Живков. Все пак сме в ЕС, говорим за европейски ценности и приемане на различните.

По отношение на това, за което тя споменава, че е потресена - видяла снимка на гейпарада на мъж със забучено българското знаме в ду...то. Аз също не одобрявам това. Това е гавра с което и да е знаме, не само с българското, гавра е с държавата. И това не е редно. Но иначе мен най-много ме натъжиха думите на Милена, че не приема различните, защото знам и съм слушала нейни песни, в които си личи, че и тя е била бунтар, била е човек извън правилата и се е борила точно да бъдат приети и различните - с външност, мислене и поведение. Това е контраст, който е странен за мен и не мога да си го обясня", коментира за "България Днес" скандалното блонди от Плевен.

Евгени Минчев също я защити

Най-силно надигна глас и писано слово в зашита на рок бунтарката Евгени Минчев.

"Погнаха и Милена Славова, позволила си да се изкаже в социалните мрежи. Милена може и да е "бабата на БГ рока", но Милена е също така майка и обществено значима личност, променила много от представите ни за мода, обществено поведение и култура. Милена първа застана на "Кравай" с розовите си кичури, нахаканата си походка, беше прибирана от милицията, но никога не застана начело на паради, чрез които да се изисква някаква свобода. Свободата на Милена и съратниците й се съдържаше в тях. Затова те успяха да се наложат като истински звезди, песните им да станат хитове, лицата им да са символи на една мълчалива победа, без демонстрации. И днес едни неграмотни пишлегари и пишлегарки си позволяват от висотата на своята низост да провокират, обиждат и неглижират мнението на една утвърдена звезда. Тонът в коментарите им издава нетърпимост към всичко, което не уйдисва на концепцията им", попиля опонентите на певицата паркетният лъв.

Четете още

Няколко дни преди делото! Обратни заплашвали Милена Славова със смърт

Няколко дни преди делото! Обратни заплашвали Милена Славова със смърт

Милена в шок от човешки кости и котки в буркани

Милена в шок от човешки кости и котки в буркани

Реклама
Реклама
Реклама