Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/15581344 www.bgdnes.bg

Ето ги зверовете на Кристиано! 19 млн. лири струва колекцията му

Футболната легенда инвестира в скъпи коли

Освен страст автомобилите се оказват и сериозна инвестиция за Кристиано Роналдо. Досега в гаража на звездата има "зверове" за 19 млн. паунда, но цените им нарастват непрекъснато, пише "Сън".

Безспорната перла в колекцията е "Бугати Сентодиечи". Преди две години португалският голаджия си го е поръчал на цена от 9 млн. паунда, а от модела са произведени едва 10 бройки. Двигателят от осемлитров с 16 цилиндъра и мощност от смайващите 1600 конски сили, а от 0 до 100 км/ч развива за едва 2,4 секунди, като максималната му скорост е 377 км/ч. Това возило сега е с него в Саудитска Арабия.

Реклама

В Риад Кристиано най-често се движи с новия модел СЮВ на "Рейндж Роувър", който е електрически и опазващ околната среда. В Манчестър Роналдо събираше погледите, когато отиваше на базата в Карингтън с "Астън Мартин Суперледжера". Под капака на колата има 5,2-литров агрегат с двоен туброкомпресор с V12 двигател с 512 к.с. Цената му е едва 200 000 паунда.

Какво можеш да подариш на любимия си, когато той си има всичко, което може да се купи с пари? "Мерцедес Г-Уогън Брабус" за 600 000 паунда. Джорджина Родригес изкара тези пари като хонорар за само едно събитие и направи подарък на Кристиано за 35-ия му рожден ден. Това била и любимата семейна кола на Роналдови.

Две невероятни "Бугати" също попълват колекцията. Но може да има и трето, само дето нито Кристиано, нито производителят признават за това.

На нападателя по-любим му е моделът "Широн" за 2,15 млн. паунда, развиващ до 416 км/ч и ускоряващ до сто само 2,5 сек. По-малко любим му е моделът "Вейрон Гранд Спорт", от който са произведени 450 бройки на цена от 1,7 млн. евро. Той си го купи по случай европейската титла с Португалия през 2016 г. Но с тази кола стана катастрофа. Шофьорът загубил контрол и се ударил в стена в Майорка. Полицията така и не даде информация кой е бил зад волана, само стана ясно, че не е пострадал. Липсват и очевидци. Инцидентът, за жалост, сваля цената на бижуто драстично. Тук идва и мистерията около модела на "Бугати Ла Вотюр Ноар", който се продава за 9,49 млн. паунда и е смятана за най-скъпия автомобил, произведен изобщо в историята.

Че някой го е купил, е ясно, но няма информация кой, а спекулациите са, че е именно Кристиано Роналдо.

"Ламборгини Авентадор" е друга ценност, която си почива в гаража на португалеца. Такива има доста, а футболистите са най-големите му почитатели. Моделът на Кристиано е от 2011 г., като тогава е струвал 260 000 паунда, но като е добре запазен, вече е удвоил цената си.

Колекционерско е и "Ферари Ф12" от 2017 г., развиващо 300 км/ч и струващо при покупката 350 000 паунда. Накрая и нещо американско в чест на Алекс Фъргюсън, който е любител на возилата от Щатите - "Шевролет Камаро" за "едва" 35 000 паунда. През 2016 г. Кристиано подкара такава кола 6,2-литров V8 мотор. 

За да бъде в крак с модата в Саудитска Арабия и от уважение към настоящите си работодатели, Роналдо откара в Риад и един "Ролс Ройс Кълинън", който е и единственият СЮВ на марката с мощност 571 к.с., струващ 330 000 паунда.

Четете още

ИНТРИГА! Кристиано Роналдо забъркан с арабка

ИНТРИГА! Кристиано Роналдо забъркан с арабка

Роналдо и Джорджина на яхта край Сардиния (СНИМКИ)

Роналдо и Джорджина на яхта край Сардиния (СНИМКИ)

Реклама
Реклама
Реклама