Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/15757798 www.bgdnes.bg

ФУРОР! Българката Дестини напът да вземе награда "Еми"

 Още една наша гордост в Холивуд

Дестини, която е родена в София, се бори за приза с песен

България ще завземе Холивуд!

Още една нашенка е напът да вземе една от най-престижните награди на шоубизнеса - наградата "Еми". Името на новата изгряваща звезда е певицата Дестини Лей. Тя е българо-американка, родена в София, но е израснала в Сан Диего, Калифорния.

Бащата на красивата певица е американец, а майката Марияна - българка. Дестини е първата българка, която е спечелила пълна стипендия на престижния музикален колеж Бъркли. Тя също е и първа участничка от България в телевизионния формат "The Voice", което е американската версия на "Гласът на България". Въпреки че е само на 20 години, Дестини има големи постижения и доказва на света, че е талантлива певица.

Реклама

Песента, с която Дестини е номинирана за наградата "Еми", се казва "Heart of a fighter", преведено на български - "Сърце на боец". Поп парчето има борбен дух, което дава енергия на всеки слушател. Могъщите вокали на Дестини пронизват акомпанимента като нокаут кроше. Песента е създадена заедно с DJ Shawna, който е официалният диджей на баскетболния отбор "Милоуки Бъкс" - национален шампион на 2021 г. Идеята на борбения хит е да бъде химн на жените и момичетата в баскетбола. DJ Shawna, като бивша баскетболистка, застава зад каузата, която е отстоявал и легендарният Коби Брайънт - да има равни възможности за жените в този спорт.

Усилията на талантливия екип не останаха незабелязани от журито на регионалните награди "Еми" Chicago/Midwest chapter, което номинира парчето за приза. Връчването ще бъде през ноември и всички стискаме палци нашенката да спечели.

Въпреки че е заобиколена от световен престиж, Дестини не забравя за българските си корени. Тази година тя посети родната си страна. Талантливата девойка е щастлива, че отново е свидетел на красотите на България - природата, културата и кухнята.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама