Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/15787995 www.bgdnes.bg

Поп певецът Васил Василев-Базилио оцелява в бомбоубежище в Израел

Бомбите падат, кръстиш се и се молиш да оцелееш!

"Видях ужаса от първо лице! Животът ми коренно се промени, след началото на войната, която преживях с това нападение над Израел. Бомбите падат близо до нас, кръстим се, влизаме в бомбоубежищата и се молим да оцелеем."

Това каза пред вестника популярния поп изпълнител Васил Василев-Базилио, който често посещава Светите земи и изнася концерти там. Певецът е и дипломиран богослов и пише докторската си дисертация.

Реклама

"Нищо не може да се сравни с преживяването ми след нападенията в Израел. Хората тичат към защитните съоръжения, викат и крещят! Аз бях в Тел Авив и имах късмета да не стоят постоянно вътре в убежищата. По принцип хората си ги строят във всяка сграда, знаят си и бързат към тях, затваря се плътно, клякаш с ръце над главата и чакаш. Чакаш да отмине и ако имаш късмет, може и да излезеш", споделя Василев. Той заедно със свой колега в събота не успели да се свържат с посолството, но по-късно написали имената си в мейла до външно министерство, взели такси и така се придвижили до летището.

"Изгубиха ни куфарите и половината от тези, дето се прибрахме с втория полет, сме без багаж. Не ме учудва това да ви кажа, защото на летището в Тел Авив имаше човек до човек, нямаше никакво свободно място, отвсякъде хора се стичат, такова нещо не съм виждал никога в живота си", казва певецът, пял на една сцена с Гена Димитрова и Надка Караджова.

"Всъщност това бе най-странният ми рожден ден - вчера беше, тъй като сякаш за мен това бе прераждане. Да, не успях да свърша работата, за която отидох в Израел, но се поклоних на Божи гроб, а концерт се надявам да имам и по-нататък", казва Васил, който е и Мистър Дядо България.

"Не смятам, че скоро ще свърши този ад. В очите на хората този път се бе отпечатал огромен ужас, страх. Никой не вярва, че войната ще е кратка", казва Василев, на когото лично Емил Димитров подарява песента "Ако си дал" с правото да я изпълнява.

Певецът благодари от сърце на правителството за бързата реакция. "Показаха, че стоят зад гражданите си и на тях може да се разчита", обясни Базилио.

Реклама
Реклама
Реклама