Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/15904799 www.bgdnes.bg

СРАМ! Ергенката Мони пропушила на 10 г.

12 лета по-късно секси танцьорката отказа цигарите

Бившата участничка в "Ергенът" Мони се превърна в истински пример за подражание за своите последователи в инстаграм. След неуспешното си участие в риалитито Мони преживя трансформация, като се освобождава от най-вредния си навик - цигарите.

"Ден 5: Включвам се, за да направя дневния отчет и да ви кажа колко добре се чувствам. Събудих се в страхотно настроение, без капка желание за цигари", похвали се танцьорката, а приказките за нейния борбен подход към отказването на цигарите са като от епичен роман. "Нямам нужда от каквито и да е помощни средства, не използвам дъвки или други никотинозаместители. Аз съм жена войник, не страдам от липса на воля и дисциплина, имам ги в излишък", категорично заяви Мони пред "България Днес", а решението и да се освободи от зависимостта, която дълго време я мъчи, е финално: "Запалих първата си цигара, когато бях на 10 години. Ако тогава някой ми беше казал, че тази цигара ме обрича на 12 години активно пушене, със сигурност щях много да се замисля, преди да предизвикам толкова деструктивна верижна реакция".

Реклама

Историята на Мони е истинско доказателство за това, че силната воля може да преодолее всичко, а нейният принос към борбата срещу тютюнопушенето вече вдъхнови последователите й. "Разбира се, преди още да съм си отворила очите, вече съм отворила инстаграм и какво да видя - съобщение от мой последовател, който ми сподели, че съм го мотивирала да вземе това така трудно, но и наложително решение да спре тютюнопушенето", радва се Мони.

Отказването на цигарите е гигантско предизвикателство за повечето хора, но танцьорката вече е преминала през най-трудните му дни. Според Министерството на здравеопазването след 48-ия час нервните окончания в тялото подновяват растежа си, а след 2 седмици въздържане кръвообращението става по-близко до нормата и белодробната функция се подобрява. Според експерти най-труден е 3-ият ден, а той отдавна е зад гърба на новоизлюпилата се непушачка.

Четете още

Ергенката Мони показа котенцето

Ергенката Мони показа котенцето

Ергенката Мони е скарана с времето

Ергенката Мони е скарана с времето

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама