Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/16379688 www.bgdnes.bg

Чалгата влезе в сериозното кино

Политическата реалност много по-брутална от показаната във филма

Борис Дали играе централна роля в "Цената на властта", негов е и саундтракът

"Цял живот съм мечтал да съм актьор!" Това призна Борис Дали, стъпил на червената пътека, разстлана пред звездния екип на новия БГ филм "Цената на властта". В лентата на младия режисьор Исидор Карадимов, чиято премиера бе вчера, попфолк певецът се превъплъщава в образа на младия и напорист столичен адвокат Ник. В неговите ръце попада информация за задкулисни машинации на властта с цел отклоняване на държавни пари в огромни размери.

Реклама

"Прочетох сценария и веднага разбрах, че това е моят филм. Нямах никакви проблеми пред камерата. А и моето участие в политиката много ми помогна за ролята", уточнява Дали.

Главните персонажи в "Цената на властта" - адвокат Петканов (Георги Кадурин), премиерът Стефанов (Тончо Токмакчиев), довереното лице на главния разобличител – Ангелов (Камен Воденичаров), бяха единодушни, че "политическата реалност у нас е много по-брутална, отколкото показаната на екрана".

"Филмът е по-обран от действителността, това е нестандартен подход", смята Кадурин.

Особено атрактивен и в центъра на вниманието на всички випове на събитието бе Тончо Токмакчиев.

"В театъра не съм играл цар, но в киното се съгласих да съм премиер", каза през смях популярният бургазлия. "Не съм използвал за първообраз конкретен реален персонаж. Но всички досегашни наши премиери образумат една палитра, цяло съцветие от черти, които създават този образ", поясни Тончо, към когото всички се обръщаха с "господин премиер". "Да не смятаме обаче, че корупцията е само българско явление. И в много други страни тя е национално бедствие", сигурен е Токмакчиев.

Друга голяма атракция на церемонията бе появата на попфолк звездата Константин. В черни полуспортни одежди, придружаван от съпругата си Надя, пременила се за гала премиерата с тревистозелен анцуг, Коцето напрегръща колегата си Борис Дали, като обяви на всеослушание, че е крайно време чалгата да зазвучи и в "сериозното" българско кино. Певецът имаше предвид, че парчето на Дали "Помниш ли?" е саундтрак към "Цената на властта".

Реклама

Много ентусиазирана от призива на изпълнителя бе неговата колежка Теди Александрова, сменила имиджа си, колкото и да звучи фантастично, на по-обран, в елегантна рокличка и с дежурната за жанра руса прическа.

Голямата изненада на хай събитието бе отсъствието на Димитър Ковачев - Фънки, обикновено носещ се в пакет с Коцето. До финала на церемонията не се разбра защо Фънки е пренебрегнал премиерата, при положение че изпълнява ключова роля в лентата - на Ангелов, героя, който знае цялата истина за схемата и начина, по който да бъде спряна. Колеги на Фънки изказаха предположение, че той е много ангажиран с големия концерт на живо на своята банда "Черно фередже".

Появата на eдна от бившите най-лични моми на поп фолка - Соня Немска, се оттече без фанфари, вероятно заради промяната в имиджа й. Бившата на пернишкото страшилище Янко Ваташки - Лудия разходи разкошна визонова шуба, сякаш взета от гардероба на европейска аристократка.

Щастливата певица Юнона, която наскоро получи годежен пръстен на яхта, стъпи на червения килим, накипрена в стилна черна рокля. Любимата дуетна половинка на внезапно отишлия си кмет Нончо Воденичаров бе призната за "черешката" на цялата група чалгасветила, уважила първата актьорска изява на колегата си Борис Дали.

Тв звездата Диана Любенова грееше с добре познатата от малкия екран провокативна светлина, но на големия екран нейната героиня го раздава далеч по-умерено. От самочувствие обаче преливаше фронтменът на "СкандаУ" и скандален влогър Йонислав Йотов - Тото, оформил главата си като на герой от южнокорейско аниме.

С патешко жълта тишъртка се открояваше отдалеч Китодар Тодоров, който във филма изиграва персонаж, разгромил корумпетата във върховете на властта с огромен риск за живота си. Усмивката не слизаше от лицето на Китодар, въпреки че в "Цената на властта" неговият герой Николов, лидер на опозицията, едва не загива при опит за убийство.

"Политическата обстановка у нас наистина е ужасна. Но това го знаем всички. Големият въпрос е кога и как ще се промени това", обобщи Борис Дали. Неговите колеги от лентата не се ангажираха с прогнози и конкретни рецепти. Все пак основната цел на всеки "червен килим" е да разходиш себе си в тоалет, който да смае и звездите, и широката публика.

Реклама
Реклама
Реклама