Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/16659178 www.bgdnes.bg

Иракчанин смая шеф Манчев, накара го да си записва

Журналист по професия, но кулинар по душа. Иракският репортер Мохамед Халаф изуми гостите си и самия шеф Иван Манчев с трапезата, която приготви в "Черешката на тортата" по Нова телевизия. Той претвори корените си във вечеря.

Мохамед посрещна гостите в уютния си дом с богато меню от арабски специалитети. На трапезата имаше три вида хляб, два вида салати, разядка с тиквички, тахан и бадеми и още една с цедено кисело мляко, джоджен и зехтин. Основните ястия също бяха няколко: пълнени заленчуци – лук, краставици, камби, чушки, тиквички и патладжани, второто беше пилешко филе със сушени кайсии и бадеми, а третото – печена риба. Десертът - бъдат дюли с арабски каймак. 

Реклама

"След малко ще взема един лист и една химикалка да си записвам. Салатата ви се получи по най-добрия начин", възкликна Манчев, с което не скри симпатиите си към Халаф.

Гости на журналиста бяха бизнесдамата Бояна Шарлопова, социологът Мира Радева, артистичната Магдалена Исионова-Маги и дипломатът Милен Керемедчиев. Всички те бяха толкова доволни от храната, че дори се стигна дотам да си искат и за вкъщи. 

"Аз ще си взема от баклавичките в салфетка за утре сутрин", изпусна се Мира Радева.

Халаф, който е роден на брега на река Тигър, вече 45 живее в България. Един от най-компетентните анализатори на Близкия Изток спечели пълните 40 точки като готвач в първата вечер от седмицата.

Четете още

Гатьо БЕСНЕЕ в "Черешката на тортата", "калпавата" Теодора Мудева е големият победител

Гатьо БЕСНЕЕ в "Черешката на тортата", "калпавата" Теодора Мудева е големият победител

Мария Оряшкова се учи да готви в "Черешката на тортата"

Мария Оряшкова се учи да готви в "Черешката на тортата"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама