Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/16691444 www.bgdnes.bg

Митко Щерев: Миодраг Иванов се майтапеше с моя ръст и с парите ми

Митко Щерев се появи в завидна за неговите навършени 77 години кондиция в сутрешния блок на голяма БГ телевизия. Култовият композитор бе сменил тюбетейката, с която го помним още от зората на демокрацията, със стилен кариран каскет в червено и пуловер в същия цвят. 

"Да си актуален е различно от това да си легенда", така отговори на комплимента на водещия, че е легенда в българската популярна музика. Маестрото уточни, че авторите на хитове могат да си позволят да не са актуални в общоприетия днес смисъл, но певците - никога. "Не можеш обаче десет години да си правил едно, а после да се насочиш към друг жанр, само и само да си актуален", убеден е "бащата" на "Диана Експрес".

Реклама

За първи път публично авторът на безсмъртния саундтрак към "Осъдени души"  върна лентата назад, към времето на своя творчески апогей. Според него това е периодът от 1979-а до 1984 г. 

"Аз съм живял четири години в сиропиталище в Ямбол и още четири - в сиропиталище в Пловдив. Нямах никакви пари. Но след това нещата се промениха. Аз живеех за музиката и това беше оценено. Даже Миодраг Иванов се шегуваше, че съм висок метър и петдесет и шест, но "ставам три и двадесет, като стъпя на портфейла си", показа, че не е чужд на самиронията маестрото.

 Щерев обаче предпочете да се измъкне от въпроса за творческото си сътрудничество с Лили Иванова. Той потвърди с половин уста и лека усмивка, че наистина е е бил нейният хитмейкър, но в началото на 70-те. Именитият композитор остави на зрителите сами да си направят извода с чии парчета певицата се превръща във всенародна любимка.

Маестрото не обели дума и за здравословното си състояние, което от известно врем е обект на различни догадки в медиите. Не пропусна обаче да коментира възрастовите периоди в човешкия живот. "След 50-те остаряваме всеки месец с година, а след 70-те - всяка седмица", смята Щерев.

"Но аз не искам да остарявам като барака, а като малка църква", пожела си хитовият композитор. 

Четете още

Митко Щерев: Да пиша чалга е да пиша музика с грешки, българите в чужбина да не гласуват

Митко Щерев: Да пиша чалга е да пиша музика с грешки, българите в чужбина да не гласуват

Митко Щерев пазарува по тъмно
Митко Щерев пазарува по тъмно

Митко Щерев пазарува по тъмно

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама