Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/16703407 www.bgdnes.bg

ИНОВАТИВЕН! Ивайло Захариев подарява ДНК тест за Коледа

  • Звездите разкриват тайните пред елхата
  • Нели Рангелова и Жената каучук предпочитат универсални изненади

"За Коледа подарих ДНК тест. В момента са много нашумели и ми е интересно какво ще излезе", сподели актьорът Ивайло Захариев пред "България Днес". Познатото лице на големия и малък екран следва модата на генетичните изследвания и е решил да направи нетипичен подарък за своята рода.

Реклама

Често чуваме за ДНК скрининг в лекарските кабинети, най-често за откриване на неприятни заболявания или за предвиждането на такива. Любимецът на българското кино няма да прави тези тестове поради здравословни причини, а за нещо по-любопитно - проследяване на произхода на своите прародители.

Модерният в момента генетичен тест се прави от проба, взета от слюнката на любопитния клиент. Тя се изпраща в лаборатория, където прочитат ДНК молекулата. Така чрез специални последователности от гени може да се проследи откъде идват прародителите на тествания.

Голяма част от българите не са сигурни за собственото си потекло. Актьорът, станал популярен от ролята си в легендарния сериал "Под прикрие", също не е толкова наясно с произхода на своите прадеди. "Не съм много сигурен откъде идва моята рода, особено тази, която е от Софийско. Знам, че някаква част от потеклото ми идва от Дунавско", споделя филмовата звезда и добави: "Изследването може да направи родословно дърво. Може да се появят и далечни роднини, за които дори не съм и предполагал, че ги има!"

Въпреки че актьорът прави теста за себе си, той иска да направи родословно дърво, с което да зарадва своето семейство.

Певицата Нели Рангелова е взела разнообразни подаръци за своите близки. Примата, която скоро чукна 45 години на сцена, има единствен принцип, по който избира подаръците. Той е: "Съобразявам се с това кой от какво има нужда", каза пред нас естрадната знаменитост и даде като пример подаръка за своя съпруг: "На мъжа ми взех дрехи и обувки примерно". Гласът от Монтана харесва практичното, но подчерта, че не се вглъбява толкова много в битовизмите. "В никакъв случай не взимам някакъв кухненски уред или нещо от този сорт", увери изпълнителката на "Мой стих".

Реклама

Нели е толкова проницателна в нуждите на своите близки, че дори няма нужда да ги пита какво искат близките й за светлия празник. "Много добре знам от какво имат нужда, защото човекът, който пазарува вкъщи, съм аз", намекна певицата за реда в своя дом.

Освен за своя син и съпруг Рангелова винаги мисли и за внучетата на съпруга си отвъд Атлантика: "По принцип искам и да подаря неща на внуците на мъжа ми, но трудно стигат до там подаръците ми". Въпреки това любимата на мнозина музикантка е наясно какво искат и близките й в САЩ. "Знам, че Божидар харесва много влакчета, колички, момчешки неща. Докато другата, Грейс-Лилия, е още на два месеца, тъй че е малко рано да се каже", сподели тя. Поп звездата ще очаква още едно внуче от страна на своят съпруг, на което ще трябва да почне да мисли за подаръци от следващата година.

"Аз не давам подаръци, само раздавам пари", споделя своя коледен опит Жената каучук Вили Кожухарува. Цирковата артистка предпочита да даде на внуците си най-универсалния подарък, тъй като с него грешка няма. За своя син и снахата акробатката приготвя домашна торта.

Раздаването на пари на деца по празниците се случва по принцип на Нова година, когато малчуганите сурвакат възрастните. Вили предпочита да се захване от това по-отрано и да раздава банкнотите пред елхата.

Още една телевизионна личност разчита на сладките изкушения като подарък - шеф Таралежков като типичен кулинар. "Не съм толкова по приготвяне на подаръците. Измислям нещата в последния момент", откровено е журито от "Мастършеф", който търси начин да задоволи приятелите си, докато е зает в кухнята.

"Предпочитам да питам хората какво искат, тъй като аз съм така. Обичам изненадите, но съм много взискателен към подаръците и трудно ми харесва нещо, пък и не харесвам ненужните разхищения", каза младият шеф готвач.

Четете още

Ивайло Захариев прави спектакъл с глухонеми актьори

Ивайло Захариев прави спектакъл с глухонеми актьори

Ивайло Захариев води родата на Родопите

Ивайло Захариев води родата на Родопите

Реклама
Реклама
Реклама