Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/16825267 www.bgdnes.bg

Милиардерката Анита Дърст впечатлена от Иво Димчев

Милиардерката Анита Дърст е впечатлена от Иво Димчев.

"Никога не съм чувала някой да пее по начина, по който Иво Димчев го прави и да използва тялото си, за да предаде емоция. Той мигновено преобразява същността ти". Това казва милиардерската наследница Анита Дърст, която е популярен филантроп в областта на изкуствата в Щатите. Тя е впечатлена от изявата на българина на представлението му в Joe's Pub в Ню Йорк преди дни.

След успеха на интерактивното шоу на Иво Димчев - "В Ада с Исус/Toп 40", което завладя и публиката в Ню Йорк и Сан Франциско през декември, талантливия творец обяви ново международно турне. Утре той ще зарадва публиката в театър "Frascati" в Амстердам, а два дни по-късно, на 18 януари ще излезе на сцената на музикалния фестивал Eurosonic Noorderslag, провеждащ се всяка година в нидерландския град Гронинген. На 22 януари Иво Димчев ще е специален гост на "Hotel Cafe" в Лос Анджелис, където ще представи своя спектакъл, а на 2 февруари и на 3 март провокативния артист ще гастролира в кабаре "Оазис" в Сан Франциско. Американското турне на Димчев ще продължи от 15 до 25 февруари в експерименталния и независим театър„LaMaMa" в Ню Йорк. Българската публика ще може да се срещне с него преди първа пролет, на 19 март в клуб "Строежа".

Реклама

Преди месец "Ню Йорк Таймс" отдели две страници за Иво Димчев, а известния танцов критик Джия Курлас написа: "Богатия му глас може да стопи всяка защита и предразсъдък". Във "В Ада с Исус" Димчев задава своите неудобни въпроси, които сам описва като изкуствени дилеми, върху които повечето хора никога не биха се замислили. Целта е да провокира въображението на зрителите. Паметник на Марина Абрамович или на Мадона е по-добре да има във "Вашингтон Скуеър Парк"? Кое е по-важно за едно шоу - добра музика, добра хореография или добра история? С кого бихте правили секс: Байдън, Путин или Далай Лама? "Дори и да не задавам пряко въпроса на публиката, знам, че те вземат решения в главата си. Не задълбаваме повече от това, не искам. За мен е важно да покажа целия спектър на посоките", разказва Димчев пред елитното издание.

През април пък Иво подготвя и първата си изложба в Ню Йорк, като е решил да вкара картините си в чисто нов спектакъл, по който вече е започнал работа. От години той твори автопортрети, които подписва със специален печат и телефонния му номер.

Четете още

Иво Димчев се разголи

Иво Димчев се разголи

Иво Димчев шашка минувачи (Снимки)

Иво Димчев шашка минувачи (Снимки)

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама