Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/16918918 www.bgdnes.bg

Чалгата вдигна цените! По 12 бона на участие получават Преслава и Емануела

Ивана, Джена, Глория и Илиян искат по осем хилядарки, за да извият глас 

По 12 хиляди лева на участие вземат фолкпевиците Преслава и Емануела!

Двете изпълнителки са най-скъпоплатените чалгаджийки в каталога на "Пайнер", става ясно от ценоразпис, който се изпраща на собствениците на нощни заведения.

Доскоро Преслава и Емануела прибираха по 10 бона на изява на клубната сцена, но и двете добавят по 2000 лева към хонорара си. И докато Преслава от години е най-скъпоплатената фолкпевицата, то присъствието на Емануела на върха е изненада. Това затвърждава тенденцията и в чалга ангажиментите да има инфлация и цените да поскъпват ударно. Всъщност новата тарифа на двете певици реално достига до 14 400 лева, тъй като обявените в каталога цени са без ДДС. Отделно собствениците на дискотеки трябва да платят пътни разходи - гориво за лекия автомобил и хотел за артист-изпълнителя и придружаващия го озвучител.

Реклама

Следващите по-високи хонорари са Ивана с бенда си, Илиян, Джена и Глория, като всичките искат по 8000 лева (9600 лева с ДДДС), за да извият глас. Джена и Глория са повишили тарифата си с 1000 лева, докато при Илиян Тупалката е два бона нагоре. Теди Александрова, Роксана и Ариа хващат микрофона срещу поне седем хилядарки, като преди увеличението вземаха по 6000, 5000 и 5000 лева съответно.

В графата на скъпоплатените певици влизат още Лидия - 5500 лева (поскъпване с 500 лева) и колежката й Десита (отново с хилядарка нагоре).

Важно уточнение е, че при постигната договореност за наемане на изпълнител се изисква 50%-ово авансово плащане.

Галена, която приключи официалните си ангажименти с "Пайнер", не присъства в каталога с ценовите оферти.

Четете още

УЖАС! Преслава била на косъм от смъртта

УЖАС! Преслава била на косъм от смъртта

Хванаха я! Емануела купи 100 кила подаръци за Коледа (Снимки)

Хванаха я! Емануела купи 100 кила подаръци за Коледа (Снимки)

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама