Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/17283503 www.bgdnes.bg

Дичо в НАЙ-ЛИЧНОТО си интервю: Аз съм си от "Д2"

Тя е една от най-добрите български групи

Кой е той

Дичо Христов е български поп и рок певец, бивш член на група "Д2" и ресторантьор.

Първата група на Дичо се нарича "Атака". Следват формациите "Селект" и "ДЕС", но като фронтмен постига успехи чак с групата "Рег Долс". През 1999 г. Димитър Кърнев и Дичо Христов създават групата "D-2". Не след дълго получават наградите "Група на годината", "Най-добра група на живо" и "Хит на годината" с песента "Ледено момиче" на годишните музикални награди на "БГ радио" и "Форте" за 2001 година. През 2005 г. Дичо напуска "Д2" започва солова кариера. През 2006 г. влиза във ВИП къщата на "Биг брадър" като участник в първия сезон. Прекарва 29 дни в шоуто и завършва на трето място. Участва в много песни на хип-хоп изпълнители като "Ъпсурт", 100 кила и Спенс. През 2015 г. събира нова група под името "Бандата", с която прави кавър на песента на Васил Найденов "Бързаш, няма време".

- Дичо, групата "Д2" навършва 25 години през тази година. Вие вече не сте част от нея. Защо участвате в турнето?

Реклама

- Защото навремето това беше една група много ярка и много силна. Създадох голяма част от имиджа й и от звученето й. Също така ние диктувахме модата в българската музика по онова време. Създадохме и много хитове, които останаха за поколенията и все още се слушат от младите. Слушат ги вече много поколения българи и това много ме радва, защото съм направил нещо смислено в живота си.

- Напоследък не сте правили нищо ново с "Д2".

- То и "Дийп Пърпъл" нямат нови парчета напоследък, но се слушат и до днес. Също така правят нова музика междувременно. Това, че съм започнал солова кариера, не значи, че съм се скарал с Митко Кърнев и групата. Ние сме си приятели и се подкрепяме в живота.

- В какъв вид ще се появи групата на турнето?

- На концертите ни ще сме в пълен състав, доколкото можем, разбира се. Ще се съберем старите хора, които сме били в "Д2" през годините, и ще се разцепим от купони. Също така новите момчета, които са младото попълнение, също ще се раздадат максимално и ще направят каквото могат.

- В момента май само Митко Кърнев остана от старото "Д2"?

- О да, но разбира се, ще участваме с много нови музиканти, които са много добри и са готови да поддържат имиджа на групата. Ще бъде мегаспектакъл и повярвайте ми, това ще е е мегашоу.

- Това май го правите повече за публиката, отколкото за вас?

- Турнето ще е най-вече за публиката и за феновете, които, така или иначе, вече са готови за него. Засега само смятаме да си говорим с хората за любов, за хубави преживявания и най-вече за лично щастие, което е най-важното. Знаете какво е "Д2". Феновете също са го отчели и продължават да са ни фенове.

Реклама

- Вие сте на сцената от 90-те години. Тогава бяхте вокал на групата "Рег долс".

- През 1992 година излезе първият албум на "Рег долс". Тогава и ми е и "прощъпалникът" като вокал и фронтмен. След това ме покани Митко Кърнев в "Д2" и станаха много добри неща. Песните ни и до днес се пеят дори и от младите хора. Това бе една от най-добрите български групи.

- Димитър Кърнев наскоро навърши 50 години и казва, че не се чувства стар.

- О, всички остаряваме, въпросът е в това какво ще оставим след нас като следа. Това, което ние сме направили досега, е много стойностно и много истинско. Всички наши хитове се пеят и до днес по клубовете и хората се радват на нашата музика.

- С Део сте много близки приятели.

- Така е. Тренирахме бокс навремето, но в момента Део се занимава само със семейството си и няма време за нищо друго. Иначе станах на 50 години и не ми се занимава със спорт толкова много. Докато Део тича, много обича да ходи по разни маратони и да се занимава с такива неща.

- Защо все пак се отделихте от "Д2"?

- Не можахме да се разберем кой е по-красив. Това на шега, разбира се, го казвам. Просто разбихме каляската с Митко Кърнев. Никога не сме се пазарили за пари или нещо такова. Пял съм и за 20 лв. на вечер и какво от това? Важното е да останеш това, което си. Музикант.

- Получихте лодка за юбилея си от приятелите.

- Това толкова много ме разчувства. Такъв голям жест от моите приятели и близки. Имам най-яките приятели на света. Плаках заради тях и ги обичам завинаги. Чувствам се много обичан и много разбран.

- Коя ви е любимата песен, без да казвате, че няма такава?

- Няма такава. Всичките си хитове ги харесвам и те са ми като деца. Въобще не мога да кажа кое ми е по-любимото парче, защото трябва да фаворизирам някое от децата си. Във всяка песен съм дал част от себе си и тази част съществува вече в пространството и не е моя.

- По партитата момичетата танцуват най-вече на "100 години"?

- По мои наблюдения на партитата момичетата танцуват най-вече на "Ледено момиче". Това не знам защо е така. Иначе мъжете танцуват на "100 години".

- В София ли живеете сега?

- В момента съм в София. Като цяло това ми е мястото. Иначе през лятото живея на каравана на морето.

Четете още

Д-2 се събират за сефте след години

Д-2 се събират за сефте след години

Дичо от Д-2 с изповед: Бактерия ме СТОПИ с 40 кила

Дичо от Д-2 с изповед: Бактерия ме СТОПИ с 40 кила

Реклама
Реклама
Реклама