Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/17506916 www.bgdnes.bg

Наско от БТР проговори за дрогата: Не е нужен стимулант, за да летиш в облаците

Вокалът на група БТР Атанас Пенев говори открито за наркотиците, по повод на това, че те са били част от рок средите преди години.

"Секс, наркотици и рокендрол - това е познатата фраза. От първото нямаме нищо против, дори и в количеството. Но останалата част... Всичко трябва да бъде с мярка. Това, което е било предишните десетилетия в рока, тази мода, много продукция даде, но и много от известните ни отне. Без време си отидоха много талантливи млади хора. Времето на психаделика отмина. Не е нужен в никакъв случай стимулант, за да постигнеш еуфорията, която, например на нас, ни дава сцената. За друг човек това ще бъде неговата професия. Не ти трябва стимулант, който да те накара да хвърчиш в облаците изкуствено", убеден е Наско.

Реклама

"Удвлетворяващо е да те наричат рок звезда. Ние сме празнуваме вече 30 години в този си състав. Това си е постижение. За тези години сме оставили явни следи в българската музика и в сърцата на хората. Ще направим две турнета - европейско и национално. Тече подготовка. На първите редове на нашите концерти има много млади хора. Отглеждаме трето-четвърто поколение публика, така да се каже, която ще слуша нашата музика. Това означава, че все още имаме какво да дадем, все още искаме да правим музика", добави вокалът на групата във "Вечерното шоу" по БНТ. Неговият колега от бенда Илиян Диков добави:

"Най-щастливи сме, че от тази абривиатура БТР успяхме да създадем марка за тези години. Сега рядко асоциацията е с военната машина, по-скоро е с нещо хубаво, което сме създали", коментира барабанистът. Той уточни, че за групата предстоят 16 концерта в 8 европейски страни, сред които Франция, Испания, Нидерландия, Белгия, Германия. Турнето им започва на 30 май във Виена, Австрия.

Четете още

Андреа Банда Банда каза защо крие фамилията си

Андреа Банда Банда каза защо крие фамилията си

Наско от БТР: Дядо ми пееше народни песни след една голяма ракия

Наско от БТР: Дядо ми пееше народни песни след една голяма ракия

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама