Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/17657178 www.bgdnes.bg

Отказаната виза на Устата не била заради клип, сниман в Москва

Музикантът очаква проблемът да се разреши, но отмени всичките си концерти зад океана

"Трябва рано или късно да получа одобрена петиция за виза, тъй като няма никаква причина това да не стане!" Това заяви обичаният рапър Иван Динев-Устата пред "България Днес" след отменянето си на турнето в Щатите.

Реклама

Преди дни хип-хоп звездата извънредно закри всички дати на концертите си отвъд океана. Причината - неодобрена петиция за издаване на виза. "Не съм запознат още подробно с документите, които са предоставени като отговор на промоутъра, но това, което знам, е, че бях три пъти на турнета в Щатите и трите пъти е било безпроблемно", заяви рап звездата. Артистът обясни, че причината за този отказ от страна на Службата за американско гражданство и имиграция на САЩ се дължи на нещо по-тривиално: непредставени документи. "Към петицията трябваше да се приложат още документи за издаването й, а това го разбрах в деня преди да заминавам и беше като гръм в ясно небе", разказа Устата.

Според изпълнителя на "Точно сега" отказът на петицията няма нищо общо с музикалния клип на последното му парче "Свободата на словото", където се снима на Червения площад в Москва. "Аз съм снимал и клип в Америка. Дори и за парчето "Свободата на словото" имаше кадри и в Брюксел. Ако една държава като САЩ, която държи на свободата на словото, то това да се снимам в Москва не е причина, за да ми откажат визата. Надявам се напрежението, което съществува между Америка и Русия от години, да не попречи на изкуството", сподели Устата.

Рапърът е оптимистичен, че ще успее все пак да си направи турнето в Страната на свободата и мечтите. "Ще направим всичко по необходимия ред, за да си получим визата. Надявам се да се видим с нашите сънародници в Америка, макар и на други дати", завърши Динев.

Четете още

Рапърът Устата БЕСЕН! Отказаха му виза за турнето в САЩ

Рапърът Устата БЕСЕН! Отказаха му виза за турнето в САЩ

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама