Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/17667333 www.bgdnes.bg

Веселин Боришев събра фотографите на сексизложба

Бивши любови и настоящата Мария показа репортерът

Веселин Боришев има три деца от три различни жени. Казва, че четвъртата – Мария, е голямата му любов. Именно тя е "виновницата" за фотографската изложба "Фрейминг", която показа вчера на колеги и приятели.

Легендарният фотограф изложи в "Топлоцентрала" кадрите предимно от неговия личен живот, заснемани в продължение на повече от 20 години. Въпреки че са анонимни, изобразените на тях жени не са обекти, а герои с характер. Някои от тях са негови бивши любими, други са "само жени, с които е спал".

Реклама

Изложбата е необичаен поглед върху експонирането на фотографски произведения и е "почти порнографска, но естетическа" по думите на разбирачи.

Веселин Боришев твърди за себе си, че е "един дебел, изключително необразован мъж над 50 години". За него колегите му казват, че е един от най-талантливите фоторепортери в наши дни и един от най-грижовните колеги за онези, които тепърва навлизат в журналистическата гилдия. Хващал е българския политически елит в неудобни пози неведнъж. Има остро, иронично око, бърз ум и още по-бързи крака. Неговият обектив често казва повече от това, което биха могли думите.

"В медиите попаднах случайно. След художествената гимназия отидох в казарма, после бях общ работник и попаднах случайно в редакция", спомня си той. Годината е 1990, а градът - Благоевград. "Работих като уредник, правих макетите на страниците. После започнах бавно да минавам вестникарската стълбица", смее се Веселин и допълва, че е бил и репортер, и зам. главен редактор, а известно време и шеф на вестник. Фоторепортер също става случайно. "Беше 1994 г. Играеха България - Германия и си бях пийнал. Имах някакви пари немалко за онова време - 5000 лева, и мина едно момче до мен, продаваше фотоапарат. Купих го, без да знам за какво ще ми е. И после го оползотворих", смее се Веско.

Освен сериозни неща, Боришев е талантлив и в заснемането на "жени от засада". Актовата му фотография развълнува гилдията, която се събра за първи път от много години.

Реклама
Реклама
Реклама