Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/17795773 www.bgdnes.bg

Изкуството на Зуека го държи във форма (СНИМКИ)

*Времето лети и за известните

*Обичаният актьор скоро навърши 59, но годините не му личат

Някои се поддържат млади със сложни диети и пресмятат всяка калория. Други бъхтят във фитнеса. Трети смучат здравословни шейкове с куп полезни съставки и странни цветове. Зуека явно не е от тях. И въпреки това обичаният актьор, който е с рождени имена Васил Василев, пропуска годините покрай себе си. Зуека навърши 59 г. на 30 април 2024 г. За щастие времето го е пощадило, без да остави своя болезнен отпечатък.

Как го прави?

Очевидно в случая със Зуека изкуството, което излиза изпод неговата четка, го поддържа в чудесно духовно здраве. А както е известно, именно здравият дух е в основата и на телесното здраве и добрата форма.

Реклама

"Рисувай все така смело живота си!"

Това е едно от многобройните пожелания за рождения ден на актьора, изпратено в социалната мрежа инстаграм. Именно там Зуека е публикувал усмихната снимка с торта.

От години актьорът, познат и от телевизионния екран, се е отдал на изкуството и живее в Испания. Признава, че животът му сега е посветен изцяло на рисуването. "Не мога да рисувам пейзажи. Основна тема в моите картини са взаимоотношенията между хората", доверява Зуека в интервю пред БТВ. Споделя, че ако трябва да изобрази България в едно платно, на него на преден план ще има не само хора, но и животни. Кучета, които лаят, камили, дори кит с крака... "Тези хора, които са горе, духовните, ще имат едни изражения, а онези, на земята, други", определя Зуека.

Василев продължава да следи случващото се в родината и има свое мнение за ситуацията в страната.

"Изобщо не са прави говорещите, че в България нищо не се е променило - категоричен е Зуека. - Напротив, много неща се промениха за тези години. Да, останаха паразити, но това се дължи на фалшивия преход. Ако преходът беше истински, нямаше да е така."

Шоуменът не съжалява, че е избрал да се пресели в Испания. Така има възможност да разполага с времето си почти изцяло за творчество.

"Сутрин задължително се разхождам по брега на морето с кучето Кариньол. След час сън, който също е задължителен за мен, рисувам до след полунощ." Така описва всекидневието си Зуека. В момента някогашният комик усилено подготвя изложбата си в Мадрид, която се открива на 30 май. Василев е амбициран да представи поне 20 непоказвани картини. Любимият му герой Дон Кихот със сигурност ще бъде сред персонажите. Интересът към изложбата още от сега е голям, а "България Днес" пожелава много успехи на талантливия автор!

Четете още

Зуека с първа изложба в Мадрид

Зуека с първа изложба в Мадрид

Зуека се учи да прави пари, вижте как ще изкара някой лев

Зуека се учи да прави пари, вижте как ще изкара някой лев

Реклама
Реклама
Реклама