Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/18023153 www.bgdnes.bg

Жената на Сано пребори тежко заболяване

Сколиоза мъчила години наред танцьорката Нели

След 10 години мъки жената на Александър Сано е преборила тежко заболяване, научи "България Днес". Танцьорката Нели близо десетилетие се измъчвала от сколиоза (изкривяване на гръбнака). Онзи ден бившата на Иво Карамански публикува и рентгенова снимка, на която се вижда как гръбначният й стълб е като буквата S.

"Като човек, който години наред живееше с диагнозата сколиоза и се луташе, и се опитваше да намери правилната информация, клиника и специалист, за да се справи с проблема, днес съм щастлива да ви съобщя, че сколиозата вече не е част от живота ми", написа половинката на популярния актьор.

Реклама

Близки на красивата брюнетка издават, че тя стоически е понасяла силните болки. Това, че е танцувала и е била толкова лъчезарна на сцената, се дължало на упорития й характер и вярата, че болестта не е по-силна от нея. Голямото изкривяване на гръбначния стълб само на пръв поглед и за неспециалистите е "козметичен дефект". То може да се дължи на прекаран в ранна детска възраст рахит, на неправилна стойка, на систематично вдигане на тежки предмети. Нели Сано обаче не разкрива кой от трите фактора е виновен за сколиозата й. Като дама с фино телосложение е изключено да се е отдавала на силови упражнения, както и да е заемала неправилна позиция при сядане. Но без тя да посочи точната причина, широката публика остава в неведение.

Най-важното е, че любимата жена на Александър Сано по думите й вече се чувства "повече от прекрасно и живее пълноценно живота си". Преди да оздравее, свекървата на плеймейтката Антоанет Пепе, която скоро ще я направи баба, се е оплаквала, че трудно си поема въздух и от силен натиск в гръдния кош. Медици й обяснили, че изкривеният гръбнак притиска на първо място белия дроб, но не само него, а и други вътрешни органи и затруднявало функциите му.

След като Нели обиколила десетки специалисти и се подложила на какви ли не процедури и рехабилитации, тя най-сетне открила един доктор, който се оказал нейният спасител. "Той е изключителен лекар, заради когото днес съм здрава", довери още неостаряващата грация.

Четете още

Антоанет Пепе се разбира перфектно с жената на Сано

Антоанет Пепе се разбира перфектно с жената на Сано

Нели Сано си подари "нощи в бял сатен"

Нели Сано си подари "нощи в бял сатен"

Нели и Сано: Трудно напаснахме характерите си
Нели и Сано: Трудно напаснахме характерите си

Нели и Сано: Трудно напаснахме характерите си

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама