Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/18259231 www.bgdnes.bg

Певецът Росен Янчев: Спестих много истини в "Черешката на тортата"

Не бях подготвен за реакцията след кулинарното предаване, съсипа и близките ми 

КОЙ Е ТОЙ

Росен Янчев се занимава с музика от 7-годишен. След 2010 година взима участие в разнообразни състезания, риалити формати, които оказват сериозен отпечатък в музикалната му кариера. Покрай стреса от загубата на баща му Росен качва много килограми. Когато кантарът удря 211 кг, младият мъж решава да се вземе в ръце. С операция и строг режим успява да свали 120 кг. След това основава и благотворителна организация, чрез която помага на хора с наднормено тегло и хора с булимия. В началото на тази година Росен дарява средства за операцията на най-тежката българка - Деси от Ловеч. В края на миналия месец Янчев спечели плакета от кулинарното предаване "Черешката на тортата", но си навлече гнева на много хора, които го обвиниха, че нарочно е давал по-малко точки на певицата Таня Боева, Мис България Александра Кръстева и актьорите Рая Пеева и Кирил Недков, за да грабне наградата.

Реклама

Доли ТАЧЕВА

- Г-н Янчев, покрай загубата на баща ви качвате много килограми, но преди три години се подлагате на операция и успявате да влезете във форма. Към днешна дата как минава всекидневието ви, спазвате ли някакъв режим все още?

- Продължавам да се храня балансирано. От малкото свободно време, което имам, гледам да отделям и за фитнес. Работя в едни от най-известните заведения в България и там танцувам много, което до голяма степен компенсира невъзможността ми да ходя толкова често да тренирам.

- Основавате благотворителна организация, чрез която помагате на хора с наднормено тегло и на такива с булимия. Кой е случаят, който ви докосва най-много?

- Определено случаят с Деси от Ловеч все още ме държи. С нея общуваме и поддържаме връзка. Продължаваме да работим заедно и да й помагам да извърви този път. Сега имам едно момиче. Детето е на 14 години, с близо 180 кг наднормено тегло. Операцията мина успешно. Говорим си и се смеем вече заедно. Нямам търпение да видя резултатите, които ще постигне. Каквото и да става, тези неща ме държат жив и ме карат да продължавам да работя, да правя музика и да правя неща, с които да помогна на хората.

- Коя е най-голямата награда в живота ви?

- Семейството, което имам. Това е най-хубавата и най-ценната награда, която имам. Каквото и да става, те винаги са там, до мен.

Реклама

- В края на миналия месец спечелихте плакета от "Черешката на тортата" и се превърнахте в един от най-одумваните участници. Очаквахте ли да спечелите и какво ви донесе това?

- Честно казано, не очаквах да спечеля "Черешката на тортата", макар че доста добре се бях подготвих. Това ми донесе много положителни емоции, но имаше и много шумна и бурна реакция от някои хора. Честно казано, не бях много подготвен за това.

- Защо според вас се получи така?

- Стараех се да съм обективен в оценките си и да казвам това, което мисля. Не исках да съм като повечето режисирани предавания. Исках да бъда себе си и да давам обективни оценки. Хората не виждат всичко, има неща, които се случват зад кадър. Зрителите не могат да усетят и да опитат храната, атмосферата, обстановката. Даже някои от нещата ги спестих, за да не съм рязък в коментарите си. Да, имаше по-пиперливи изказвания, но това е шоу. Ако трябваше да послушам съветите, които познати ми дадоха по-рано, да давам по-високи оценки, това означаваше да бъда лицемерен и лъжец, а не съм възпитан по този начин. Ние не сме се договаряли предварително. Не знаех кой колко точки ще даде. В крайна сметка това е шоу със състезателен характер и трябва да бъдем обективни, иначе няма да е интересно за зрителите. Не съм имал за цел да давам ниски оценки, за да спечеля, защото не всичко в този живот е на всяка цена, както мислят повечето хора. Изсипаха страшно много помия върху мен.

- От кое ви заболя най-много?

- Не ме заболя от толкова от коментарите и от отношението, защото това, за което хората говорят, не съм аз. Не ми стана приятно, че семейството ми стана свидетел на тези неща. Постарах се да бъда максимално честен. Реакциите на хората предизвикаха малко шок в семейството ми. Те не са свикнали на такива неща и да има толкова сериозен шум. Самият аз не бях подготвен за това. С някои от участниците сме в много добри отношения. Излизаме заедно, вечеряме, хапваме и страшно много се забавлявахме на това, което се случваше в ефира. Надявам се някой от тях да не се е обидил наистина.

- С кого от вашата петица останахте близък?

- С Рая Пеева и Кирил Недков сме в много прекрасни отношения.

- Шеф Манчев ви похвали за кулинарните умения, дори се пошегува, че би ви взел на работа при него. Бихте ли приели такова предложение в реалния живот?

- Аз нямам проблем. Заради нелекото детство, което съм имал, ми се е налагало да работя от много малък. Израснал съм по ресторанти. Бил съм в кухня, бил съм сервитьор, барман, готвач. Всичко това правех, за да помогна на майка ми, когато татко не беше добре. Оттам имам опит, така че не ме е страх от работа. Каквото и да стане, знам, че мога.

- В музикален план как се развиват нещата?

- Пуснах ново парче. Песента е посветена на бившите любови. Малко по-закачлива е. Възпявам една 3-годишна любов, с която се разделих. Токсичните връзки, токсичните отношения. На такава вълна е.

- Има ли нов човек до вас в момента?

- Доскоро не бях сам, но вече съм свободен. Голяма е цената да казваш това, което мислиш и чувстваш, но се надявам, че повечето хора го оценяват. Винаги съм бягала от фалша и лицемерието.

- Ще видим ли клип с участниците от "Черешката на тортата"?

- Да, ще има такъв. Рая и Кирил ще участват в мое видео. В момента текат подготовки за парчето. Музиката е написана, чакам текстът да стане. Режисурата ще бъде моя. Те двамата много ме насърчават за това. Дори ми подариха една книга за великите режисьори с пожеланието да се изявявам не само като певец, но и като режисьор, тъй като почти всички клипове, които имам, са с мои сценарии. Това, че се съгласиха да участват, за мен е много голяма чест, защото и двамата са уникални български актьори.

- Какво ви замисля последно време и на какъв етап сте в живота си?

- Има един много интересен цитат, който в последните дни ме вкара в много сериозни размисли, а именно: "Това, което стадото мрази най-много, е този, който мисли различно. Проблемът не е в самото мислене, а в дързостта, че индивидът иска да мисли самостоятелно, а това е нещо, което обществото не притежава" - Артур Шопенхауер.

Реклама
Реклама
Реклама