Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/18303947 www.bgdnes.bg

Ваня Щерева: Няма да разпалвам лаенето срещу дъщеря ми Мила Роберт

2 години ефективен затвор и 3000 лева грозят певицата

"Предпочитам да не разпалвам лаенето срещу дъщеря ми Мила Роберт. Заради повдигнатото обвинение в прокуратурата срещу нея взехме решение да мълчим. Когато съдът се произнесе относно вината на детето ми, имам много какво да кажа по темата, но сега не е моментът." Това каза специално за в. "България Днес" майката на актрисата певица Мила Роберт - писателката Ваня Щерева.

Ден след шествието на "София Прайд" в столицата ВМРО сезира прокуратурата заради участието на Мила Роберт на прайд концерта. Певицата се появи на сцената на площад "Батенберг", облечена в артистичен минижуп в цветовете на трибагреника, който съблече и хвърли на земята, и остана пред публиката със същия модел впита рокля, която вместо в бяло, зелено и червено бе обагрена в цветовете на ЛГБТИ флага.

Реклама

Постъпката на Мила предизвика вълна от негативни коментари, заплахи и възмущение в социалните мрежи заради начина, по който певицата хвърля роклето с трибагреника на земята и поругава знамето на България.

"Не трябваше да хвърлям роклята, ако можех да върна времето назад, щях да я сгъна прилежно, искрено съжалявам", каза 27-годишната Роберт.

Представители на организацията "Куберовъ воинъ" също пуснаха клип в TikTok със заплахи, че ще подадат сигнал до прокуратурата за случилото се. Мнозина настояха дъщерята на Ваня Щерева да понесе отговорност по чл. 108, ал. 2 от Наказателния кодекс. Законът гласи, че за поругаване на националните символи е предвидено наказание до 2 години ефективен затвор и 3000 лв. глоба.

След бурните реакции Мила Роберт сърдечно и искрено се извини за действията си с обстоятелствен пост в социалните мрежи, а виртуалното общество се раздели на коренно полярни мнения.

Модният гуру Любомир Стойков защити певица, като каза: "Лошо е това, което се е случило, добре е, че Мила се е извинила. Наказанията спрямо артисти, които изразяват себе си, не бива да са твърде тежки. За едно обаче съм категоричен, че има символи, с които не бива да се правят шеги или провокация". Той се надява други нейни колеги да си вземат поука от случващото се с Мила и в бъдеще да се въздържат от подобно недообмислено отношение към националните символи на България.

Шеф Петров пък гневно атакува младата певица за хвърлянето на сценичната рокля в цветовете на трибагреника, като засегна и майка й Ваня Щерева.

Реклама

Думите му обаче едва ли учудват някого, защото Щерева и Петров имат враждебна предистория от съвместното им участие във "ВИП брадър". В къщата агресивният готвач често хапеше словесно с повод и без повод изпълнителката на парчето "Не ти отива".

Мила Роберт, въпреки че прокуратурата все още не се е произнесла относно нейната вина, вече бере моралните плодове на недообмислената си постъпка. Участието й в събора "Аспарухово пее и танцува" в едноименния варненски квартал, което предстои да се случи тези дни, е отменено.

"Като разбрах за скандалното поведение на Мила Роберт, отказахме нейното участие. В момента сме в процес на търсене на изпълнител на нейното място", отсече кметът на Аспарухово Ивайло Маринов.

Четете още

Звезди поругават национални символи

Звезди поругават национални символи

Шеф Петров СЪСИПА Мила Роберт заради гаврата със знамето на гей парада

Шеф Петров СЪСИПА Мила Роберт заради гаврата със знамето на гей парада

Ваня Щерева: Аз съм бижутер, музиката ми е хоби

Ваня Щерева: Аз съм бижутер, музиката ми е хоби

Обиждат Мила Роберт на "джендър", вижте защо

Обиждат Мила Роберт на "джендър", вижте защо

Реклама
Реклама
Реклама