Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/18359921 www.bgdnes.bg

Дъщерята на Галя Щърбева е полиглот, на 10 години знае 4 езика

  • Калина е вундеркинд
  • Като дете по цял ден скитах по улиците и нашите не знаеха къде съм, спомня си журналистката

10-годишната дъщеря на Галя Щърбева - Калина, е вундеркинд с езиците. Момичето, родено от брака на журналистката с оператора Петър Гюлчев, още в най-ранна възраст показала изумителен талант в усвояването на английския език.

Реклама

"Без да полага каквито и да било усилия, Калина сама заучаваше думи, които подреждаше в изречения и така проговори езика, преди да е научила каквато и да била писменост. Тоест дъщеря ми научава език, без да учи", разказа телевизионната водеща за в. "България Днес".

Втрещени от нетипичните заложби на детето си, родителите набързо осъзнали нейния талант и побързали да запишат дъщеря си в езикова школа, за да работи върху втори език. "И с неговото заучаване се случи същото - тя отново усвояваше речта без каквито и да било усилия, просто с лекота", разказва водещата на предаването "Да хванеш гората" по Нова тв.

Дъщерята на Галя Щърбева тази година завърши успешно четвърти клас и "сега учи и други езици, гледаме да наблягаме на това и за бъдеще ще продължи да учи нови и нови езици", категорична е майка й.

Тя разказва, че появата на наследницата й коренно е променила живота й, защото: "Неочакваната любов, която изведнъж усетих, когато зърнах и прегърнах бебето си, изцяло ме промени. Не подозирах, че такава силна любов съществува. Калина отне свободата ми, станах много по-страхлива и минах на заден план".

Тя прави сравнение и на отговорностите на родителите в миналото и днес: "Технологиите са голямо предизвикателство в съвремието ни. Да вземеш телефона и таблета от ръцете на детето е истински героизъм, но това е единственият начин да го накараш да живее в реалния свят и да си играе навън, както ние сме правили в миналото".

За своето детство журналистката разказва, че било безгрижно и пълно с мили спомени за луди и диви игри. "Днес е много по-трудно да си родител. Ние едно време тичахме по цял ден по улиците, нашите не знаеха къде сме, едвам ни озаптяваха вечер, като по няколко пъти излизаха на балконите и свиреха до полунощ семейния сигнал с устни, за да ни подканват да се прибираме, но не са били затормозени като нас от предизвикателствата на технологичното време."

Четете още

Галя Щърбева снима нов филм за "Нетфликс"

Галя Щърбева снима нов филм за "Нетфликс"

ПО ДЕТСКИ! Галя Щърбева мечтаела да е продавачка на сирене

ПО ДЕТСКИ! Галя Щърбева мечтаела да е продавачка на сирене

Зоран Петровски гушка Галя Щърбева

Зоран Петровски гушка Галя Щърбева

Галя Щърбева ще се пробва в киното
Галя Щърбева ще се пробва в киното

Галя Щърбева ще се пробва в киното

Реклама
Реклама
Реклама