Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/18428599 www.bgdnes.bg

Нико Тупарев: Споразумях се с Джони Каскета

По-добре е да не отвръщаш на удара, защото ще срещнеш контраатака, твърди продуцентът, който иска да затвори колкото се може по-бързо всички дела

"Споразумях се с братовчед ми, истина е това. Целта ми е да прекратя колкото се може по-скоро всички дела и спокойно да се фокусирам в бъдещето." Това каза специално за "България Днес" телевизионният продуцент Нико Тупарев вчера.

Реклама

Преди седмици той бе показно арестуван по криминални обвинения на братовчед си Александър Тошев, известен с прякора си Джони Каскета, и по заповед на компрометирания по делото "8-те джуджета" прокурор Димитър Франтишек Петров. Обвинителят от Софийската градска прокуратура в момента е понижен и изселен да прокурорства в Смолян по заповед на и.д. главния прокурор на България Борислав Сарафов. Показната акция с "опраскването" на Тупарев не мина по план. След 24 часа в ареста Софийският градски съд го пусна на свобода без мярка за неотклонение. Нещо повече. Магистратите смениха наказателното обвинение с гражданско. В своето определение съдиите посочиха, че няма нито едно доказателство, че продуцентът е откраднал 1,4 млн. от фирмите, в които е съдружник с братовчед си. За сметка на това в материалите по делото има данни, че Тупарев може да е жертва на грабеж, коментираха магистрати. Тях прокурор Франтишек обаче е пропуснал да разследва.

След като излезе на свобода, продуцентът публично обяви, че в началото на годината е пуснал жалби до МВР и прокуратурата как Джони Каскета пробва с фалшиви документи да му отмъкне фирмите "Лайм", "Куба Либре" и "Ен Джей Пропърти", възползвайки се, че е техен управител. Само дружеството "Куба Либре" е собственик на огромни търговски помещения и апартаменти в престижни столични квартали. Същата фирма има и няколко застроени парцела в Царево. Общо имотите се оценяват на около 4 млн. лева. С имущество за 3-4 млн. разполагат и другите две фирми на Тупарев - "Лайм" и "Ен Джей Пропърти".

Каскета изготвил фалшиви договори, според които телевизионният продуцент му продавал своите акции в дружествата "Лайм", "Куба Либре" и "Ен Джей Пропърти". Продажбата била станала през февруари 2022 г., но Джони Каскета се вписал като собственик в Търговския регистър чак през април тази година. Сделката с акциите на Тупарев пък била заверена пред столичен нотариус в присъствието на продуцента, който обаче отрича да е участвал в това и да е полагал подписа си за продажбата. Нотариусът е дама, която преди години бе разследвана заради заверка на подобен договор, при който частна фирма се пробва да открадне от Столичната община десетки декари терени в центъра на столицата според данни на полицията.

Тупарев разбира, че е продал фирмите си, през април 2024 г., близо 2 години след самата сделка, когато вижда новата регистрация в Търговския регистър. Грета Ганева, която е адвокат на Тупарев по търговски дела, незабавно подава жалба, а с решение на съда вписването на новия собственик Джони Каскета е спряно.

"По-скоро въпреки драмите и премеждията, през които минах, все пак според мен доброто победи, въпреки че доброто е условно понятие", категоричен е Тупарев. И признава, че е подходил към ситуацията и е взел решение със съзнанието на грижовен бизнесмен, който избира най-доброто за бизнеса си.

"Целта на споразумението ми за делба с Тошев е да затворя максимален брой съдебни казуси час по-скоро, да загърбя миналото, защото за мен по-важно е бъдещето." С тези думи продуцентът отговори на въпрос дали все пак е станал жертва и е клекнал под натиска на организирания срещу него показен грабеж с помощта на службите.

Реклама

"Ако целта на мероприятието е била да ми вземат всички бизнеси, няма такава ситуация и мога всички ви да уверя, че ние продължаваме да се занимаваме с телевизия. Всичко е под контрол и се прекратяват всички опции за такива внушения", категоричен е продуцентът на предаванията "Стани богат", "Биг брадър" , "Игри на волята" и други.

"Когато човек е в по-силна позиция и агресира, по-добре е да не отвръщаш на удара, защото ще срещнеш контраагресия, а тя до нищо добро не води, по-добре е и е по-разумно да не отвръщаш на агресията, а да намериш начин да я прекратиш", казва още Тупарев.

Четете още

Прокурор Франтишек, погнал Нуко Тупарев, е командирован в Смолян

Прокурор Франтишек, погнал Нуко Тупарев, е командирован в Смолян

Нико Тупарев ще чисти килиите от кръвопийци

Нико Тупарев ще чисти килиите от кръвопийци

РАЗМИНА МУ СЕ! Нико Тупарев остава на свобода!

РАЗМИНА МУ СЕ! Нико Тупарев остава на свобода!

Първите думи на Нико Тупарев след излизането му от килията: Не ми беше лесно в ареста

Първите думи на Нико Тупарев след излизането му от килията: Не ми беше лесно в ареста

Реклама
Реклама
Реклама