Реклама
https://m.bgdnes.bg/krimi/article/18335513 www.bgdnes.bg

РАЗМИНА МУ СЕ! Нико Тупарев остава на свобода!

Прокуратурата оттегли протеста срещу мярката на продуцента

Нико Тупарев, който е погнат за длъжностно присвояване на над 1,4 милиона лева, остава на свобода. Това стана ясно днес в Апелативния съд в София.

Софийският апелативен съд прекрати производството по мярката на Нико Тупарев! Продуцентът остава без мярка за неотклонение по обвинението за длъжностно присвояване в особено големи размери, след като прокуратурата оттегли протеста си срещу решението на първата инстанция да го остави на свобода. 

Реклама

Тупарев е погнат заради прехвърляне на дивиденти от фирми, в които участва със съдружника си Александър Тошев. Заради намесата на прокуратурата в гражданскоправни спорове и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов погна обвинителят Димитър Франтишек.

Според апелативният прокурор колегата му е допуснал 3 групи грешки - при съставяне на постановлението за привличане, при изпращане на призовката и при предявяването на обвинението.

"Вчера научих, че има протест. Всеки прокурор трябва да минава на изследване през психиатър. Димитър Франтишек е болен и трябва на му се направи експертиза, да му се помогне. Бил съм на много кастинги и без да съм експерт смятам, че има проблем. Ако го прави съзнателно, не знам как трябва да бъдат наказани такива хора", каза Тупарев. 

Той се оплака, че е нахапан от дървеници в ареста и е подел кампания да се изчистят инсектите от килиите.

Престъплението, в което е обвинен Тупарев представлява особено тежък случай, а наказанието е лишаване от свобода от десет до двадесет години. Показва проверка на "България днес" в Наказателния кодекс.

Темида може да наложи и конфискация на цялото или на част от имуществото на Тупарев, ако той бъде признат за виновен. Очаква се да име временни запори, докато се стигне до истината.

Продуцентът бе освободен след по-малко от 24 часа в килията, защото Софийският градски съд сметна, че няма доказателства за извършено престъпление, както твърди прокурор Димитър Франтишек Петров. 

Въпреки че Тупарев е на свобода ще има дело срещу продуцента.

Четете още

Първите думи на Нико Тупарев след излизането му от килията: Не ми беше лесно в ареста

Първите думи на Нико Тупарев след излизането му от килията: Не ми беше лесно в ареста

Адвокат Грета Ганевa: Нико Тупарев е обвинен с аматьорска писанка

Адвокат Грета Ганевa: Нико Тупарев е обвинен с аматьорска писанка

Реклама
Реклама
Реклама