Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/18557662 www.bgdnes.bg

Фолкпевецът Галин пред "България Днес": Не съм взимал 20 000 лв. от Дебора!

Парите бяха от спонсор, с тях тя плати на осветители, камери, декор и други неща

Кой е той

Галин Гочев, по-известен като Галин, е български попфолк певец и музикален продуцент. Талантливият млад мъж е роден в Добрич. От седемгодишна възраст започва да свири на различни инструменти - пиано, барабани, китара, синтезатор, акордеон. Изявява се и като фолклорен изпълнител в оркестъра на баща си "Извор". През 2011 г. излиза дебютната песен на певеца - дуетът му с Гергана - "Първичен инстинкт". През 2019 г. участва във филма "Бягай". Галин е собственик на "Алфа мюзик" и постоянно работи върху нови проекти.

Реклама

- Галине, как ще коментираш твърденията, че си взел 20 хиляди лева от Дебора, за да направиш песен с нея?

- Това е много грозно, пълна лъжа е! Изключително са ми неприятни тези клевети, че съм взел пари от Дебора, за да запиша песента й. Адвокатите на подсъдимия Георги се опитват да омерзят това добро дело, тази красива песен, която направихме с "Алфа мюзик" и една компания за бързи кредити. Няма грам истина в тези твърдения!

- Каква е истината? Какви са тези 20 хиляди, за които цялата мрежа гърми и те обвинява, че си взел, за да направиш клип с Дебора?

- Ето я истината! Всичко започна, когато тръгнахме да правим проекта с Деби. Тогава й обещахме да направим всичко за наша сметка. Музиката, текстът, аранжиментът, гримьорите, фризьорите - всичко беше от нас, напълно безплатно. Моето участие, моята музика също беше безплатна, защото идеята бе да подкрепим Деби. Всичко беше готово. Тръгнахме да снимаме клипа и тогава ми се обади изпълнителният директор на "Пайнер" и ми каза, че една известна компания за бързи кредити иска да се включи финансово в проекта. От компанията искаха да помогнат на Деби, да спонсорират клипа, за да се стане още по-готин, по-пищен и по-интересен, по-популярен. Все пак трябваше да сложим тяхното лого в самия клип, което е напълно нормално, защото те са спонсори. Това е напълно нормално в музикалния бизнес и във всеки друг бизнес. Навсякъде има реклами, в клипове, в медии, по улиците, където се сетиш. Не виждам какъв е проблемът с тези пари! Тези 20 хиляди от компанията за бързи кредити бяха преведени в личната сметка на Дебора, не в моята! От тази сметка Деби плащаше за декори, за осветители, за камери и така клипът стана още по-як, по-готин и съответно по-популярен. Тези пари по никакъв начин не са стигнали до мен.

- Как си обясняваш атаката от страна на адвокатите на Георги, който е обвинен, че е нападнал Дебора?

- Не знам защо така говорят и разпространяват такива клевети. Просто е абсурдно твърдението, че лично съм взел 20 хиляди лева. Ако намеря време и преценя, че трябва да се направи, ще подведа под отговорност хората, които твърдят и разпространяват тези слухове. Адвокатите на Георги просто искат да отклонят вниманието на обществото от самото дело, да хвърлят пясък в очите на хората с тези си твърдения и фокусът да се измести. Адвокатите на Георги изопачават думите на майката на Деби или не са я разбрали правилно какво е казала в съдебната зала относно тези 20 бона. Още след като излязоха тези клевети, говорих с майката на Дебора и със самата Дебора и стана ясно, че думите им са изопачени, което е много грозно.

Реклама

- Приемаш ли лично тези атаки?

- Те са по-скоро към семейството на Деби, не към мен. Целта на адвокатите на Георги е да настроят негативно народа срещу семейството й. Не приемам тези изказвания, тези клевети като насочени директно към мен, а по-скоро към обществото. Насочват вниманието на хората на друга посока. Направих това с чисто сърце, с такова голямо желание, дори вкарах в проекта Лидия - едно от най-големите имена в моята музикална компания. Всичко това го направихме, за да може Деби да има силен изпълнител за старт, които заслужава. Сега се опитват да омърсят една добрина, едно красиво дело и да замаскират една трагедия с тези си клевети и намесването на пари. Потресен съм от случващото се!

- Как се чувстваш в така създалата се ситуация?

- Неприятно, неудобно! Много е грозно, дори и майка ми баща ми бяха втрещени от това, което се говори в момента, защото знаят с какъв мерак и с какъв кеф се захванах с проекта с Деби. Лично, от джоба си дадох пари на Деби да отиде на уроци на вокален педагог, за да може всичко да перфектно, както и стана впоследствие.

- Ако ги нямаше тези спонсори, тези 20 бона, щеше ли да има клип?

- Да, клипът пак щеше да се случи, защото ние бяхме готови да поемем всичко. Тук държа да отбележа, че тези 20 хиляди лева, които даде компанията за бързи кредити, не са пари, които хората са дарявали на Деби за лечение. Това са пари за спонсорство. Всичко е следствие на това, че рекламодателите видяха, че ще правим клип с Дебора, и решиха да се включат - хем помагат за каузата, хем си правят реклама. Но това не е дарение, а спонсорство!

- Какво беше да работиш с Дебора?

- Много беше приятно, тя е много талантлива. Много приятно и добро момиче е. Работих с нея точно когато имаше най-голяма нужда да мисли за нещо друго, за да не се връща назад към това неприятно, отвратително изживяване, което е преживяла. Бяхме като глътка свеж въздух за нея и тя за нас. Бяхме нещо много позитивно в живота й. Това ми го каза дори майка й. Имам много приятни впечатления към Деби и към семейството й. Стискам палци на Деби да доведе битката си в съда докрай и да получи справедливост. И най-после хората в България да започнат да си получават заслуженото за деянията си.

- Планирате ли някакъв нов проект с Дебора?

- Засега нямаме планове за нови проекти. Вратите ни винаги са отворени за нея. Сега най-важното за нея е да си довърши делото докрай и самата тя да е по-спокойна. Дебора е свободен изпълнител в момента. Направи много хубава песен с Деян Соло след проекта с мен. Нещата й се получават.

Четете още

Адвокат Делян Славов: Дебора я е страх от психически, не от физически тормоз!

Адвокат Делян Славов: Дебора я е страх от психически, не от физически тормоз!

Майката на душманина на нарязаната Дебора: Георги е добър човек и не е насилник

Майката на душманина на нарязаната Дебора: Георги е добър човек и не е насилник

Нарязаната и остригана Дебора се притеснява от нови заплахи от Георги

Нарязаната и остригана Дебора се притеснява от нови заплахи от Георги

Нарязаната Дебора: Борбена съм като майка си

Нарязаната Дебора: Борбена съм като майка си

Реклама
Реклама
Реклама