Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/18578303 www.bgdnes.bg

Мениджърът на Мария Бакалова Юлиан Костов: В началото ядях само ориз, не знаех дали ще си платя наема

Юлиан Костов е един от най-успешните млади българи зад граница. Освен със своите роли в холивудски продукции, той е популярен и като мениджър на звезди от ранга на Мария Бакалова.

В среща с Би Ти Ви, часове преди да излезе на сцената на фестивала „Анивенчър Комик Кон" в София, Костов разказа за пътя, който преминал към успеха.

Реклама

„От време на време се случва да съм в България. Току-що кацнах от Тайланд - 20-часов полет. Ако съм леко неадекватен, искам да се извиня", казва още в началото актьорът.

Юлиан Костов има над 35 роли в чуждестранни сериали за Netflix, Amazon Prime, HBO и всички големи холивудски студиа. Според него ключът към успеха не е един.

„Има един кастинг режисьор, който търси най-добрите актьори от цял свят, които могат да запълнят тези роли. Не му пука дали си от България, Америка или Испания", категоричен е той.

За него успехът се дължи на добрата подготовка и късмета да си на точното място в точното време.

„Винаги трябва да си подготвен, трябва да си професионалист. Винаги трябва да си навреме. И най-вече трябва да си добър актьор. Оттам насетне, за да стане така, че да си на втори кръг, да си сред последните двама или теб да изберат за ролята е до голяма степен, не искам да го нарека късмет, а по-скоро е някакво нареждане на звездите. Правейки обратното на това, което ми е написано съм печелил роли. Да речем в „Централа Берлин", където трябваше да съм двуметров, 40-годишен руснак със сини очи, които гледат камерата и крещят: „Смърт!", разказва актьорът.

Невинаги Юлиан Костов е искал да стане актьор. Следва международен бизнес в Тилбург, Нидерландия. Там преоткрива любовта си към киното и малко след това заминава за Лондон.

Реклама

„В началото ми беше много трудно. Аз не познавах никого в индустрията, родителите ми не познаваха никого в индустрията, който да се занимава изобщо с актьорско майсторство. Отидох в Англия и в Гугъл проверявах някакви неща и така разбирах за какво става дума. Ядяхме буквално само ориз и за да има вкус, му слагах кетчуп. Правихме си ориз с кетчуп и цъкахме Counter strike на компютъра. До 28-29 години не беше сигурно дали ще си платим наема, но си живеехме супер яко с най-добрите ми приятели. Да оцелееш в Лондон, в тази индустрия с най-голяма конкурентост ти се струва, че цяла вечност минава от кастинг до кастинг", споделя още той.

Днес, години по-късно, Юлиан Костов не спира да получава покани за роли във все по-големи продукции. Последното му голямо предложение е участие в хитовия сериал на HBO „Белият Лотос". Сюжетът във всеки сезон е различен, но това, което обединява историята е веригата хотели „Белият Лотос" и разкриването на смъртен случай на някой от водещите персонажи.

„Когато гледах двата сезона, не можех да реша коя „стори линия" ми е най-интересна. Първият сезон ми е особено любим", признава актьорът.

Въпреки успехите си в международен план, Юлиан Костов не спира да работи с български артисти.

„Преподавам отскоро, правя кратки мастър класове – как да се държиш в кастинг стаята. А не, когато говориш с режисьор и разбереш, че прави филм да му предлагаш профила си в Инстаграм. Не може да се държим по този начин. Виждам, че много колеги не знаят, как да се държат, защото това не се преподава в НАТФИЗ или други заведения у нас. Много е хубаво тук, има страшно много таланти и креативни хора тук", категоричен е Юлиан Костов.

Той не спира да изненадва своите почитатели. През седмицата публикува и първата си песен – хип-хоп дует с певицата Мария Драгнева, продуциран от Бат Венци от Ъпсурт. Новите творчески предизвикателства за Юлиян Костов, тепърва предстоят.

Четете още

Юли Константинов никога не е ходил на СПА

Юли Константинов никога не е ходил на СПА

Евро 2024 в цифри: Роналдо на шесто първенство, Диего Коща хваща три дузпи

Евро 2024 в цифри: Роналдо на шесто първенство, Диего Коща хваща три дузпи

Заляха Иван Радоев с вряло кафе

Заляха Иван Радоев с вряло кафе

Днес църквата почита св. мчца Юлия девица, вижте кои са имениците

Днес църквата почита св. мчца Юлия девица, вижте кои са имениците

Реклама
Реклама
Реклама