Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/18761416 www.bgdnes.bg

Диана Димитрова: Няма да се върна в България!

Звездата от "Откраднат живот" е категорична

Емоционалното решение на актрисата да остане във Франция завинаги иде след "черния списък" и "лова на вещици" сред учителите у нас

"Няма да има връщане в България!" Това гласеше емоционалният коментар на Диана Димитрова по повод приетия наскоро закон за забрана на ЛГБТИ пропагандата в училищата и "черния списък" с имена на учители, изразили несъгласието си с него.

Реклама

Никога досега за времето, в което специализира във Франция, звездата от "Откраднат живот" не бе изразявала такова категорично становище, че ще забрави обратния път към родината, но явно очерталият се "лов на вещици" в образованието е възмутил до дън-душа чувствителната актриса с диплома и на художник. Димитрова не скриваше и у нас възмущението си срещу насилието срещу жени и се обърна с публичен призив към жертвите да не мълчат, а да дадат гласност на историята си.

Сценичната Ирина от спектакъла "Тютюн" съобщи тези дни и една радостна вест. Получила е стипендия от академията, в която следва, и вече няма да е толкова притеснена за издръжката си.

"Толкова е хубаво, когато професионалисти от световно ниво те оценяват заради таланта ти!", написа щастливата актриса.

Единствено пред "България Днес" тя сподели и една случка от 2018-а, която по думите й представяла в коренно противоположна светлина твърденията на колегата й Юлиан Вергов, че била "издевателствала над дъщеря му".

"Ники Сотиров, когото аз тогава не познавах, се обадил на Господина (бел.ред. - така Димитрова нарича Юлиан Вергов) и го свърза с мен. Сотиров му обяснил за каква среща става въпрос - момиче (приблизително на годините на дъщерята на Господина), което било голям мой фен и искало да се запознаем. Господина ми предложи да занеса и книгата си на тази среща и това се случи късната есен на 2018 г. А на 15 март 2023 г. Господина излезе с позиция в медиите, че съм издевателствала над дъщеря му", връща лентата назад красивата актриса.

Реклама

"Всеки може да твърди каквото си иска. И да разказва най-различни истории. Няма да коментирам нищо", гласеше отговорът на Юлиан Вергов. Той не пожела да уточни имало ли е такава среща в дома на техния колега Ники Сотиров, позовавайки се на твърдото си решение да не обелва и дума за неща, свързани пряко и дори косвено с Диана Димитрова.

Тя не се е вторачила в съдебната сага с популярния актьор, а намира все нови и нови извори на вдъхновение във Франция. Димитрова рисува почти непрекъснато и по мнението на вещи в занаята платната й стават все по-интересни като цвят, композиция и послания и по-одухотворени.

Самата Диана довери, че "обича асиметрията" не само в живописта, а изобщо в изкуството. "Тя показва характер!", убедена е звездата от "Откраднат живот".

Четете още

Актрисата Диана Димитрова: Махам се от България!

Актрисата Диана Димитрова: Махам се от България!

Актрисата Диана Димитрова: За последен път се явявам в съда!

Актрисата Диана Димитрова: За последен път се явявам в съда!

Диана Димитрова направи най-големия избор в живота си, вижте го

Диана Димитрова направи най-големия избор в живота си, вижте го

Диана Димитрова започна с обучението си

Диана Димитрова започна с обучението си

Реклама
Реклама
Реклама