Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/18926297 www.bgdnes.bg

Театър Artvent отваря врати за публиката в София през септември

Ново място за култура вече отвори врати за публиката в София през септември. То е в Аула „Максима" в сградата на Университета по архитектура, строителство и геодезия

До края на месеца на сцената ще могат да се гледат още "Неделя сутрин" - 19.09, "Петък вечер" - 23.09, "От всички страни" - 26.09, "Отчаяни съпрузи" - 27.09, "Чамкория" - 28.09, "Извънредно неудобно" - 29.09.

Реклама

Инициативата театрално пространство да бъде разположено в академична институция се реализира за първи път и е част от стремежа на продуцентската компания да предоставя на публиката театрално съдържание и преживяване на възможно най-високо професионално ниво. 

"Благодарим на ректора на УАСГ доц. д-р арх. Гичка Кутова-Каменова и на цялото ръководство за това, че видяха в нашата идея възможност за обединяване на изкуството, образованието и науката на едно място. Убедени сме, че няма по-подходящ дом за театър от мястото, което възпитава хората, които утре ще създават, ще развиват, ще правят света около нас по-добър", споделят от Artvent.

"Щастливи сме да посрещнем театър Artvent в сградата на УАСГ. Вярваме, че с това ще дадем допълнителна стойност на всичко, което правим като академична общност, ще вдъхновим студентите, преподавателите и всички хора около нас заедно да ценим и да обръщаме повече внимание на образованието, науката, изкуството и културата", допълва ректорът на УАСГ доц. д-р арх. Гичка Кутова-Каменова. 

Целта на това партньорство е да обогати театралния живот на столицата, като съчетава традицията с актуалните тенденции в едно уникално за града културно пространство. За да се случи това, компанията инвестира в подобрения на залата, с които да осигури на зрителите пълноценна театрална обстановка и комфорт.

Четете още

Актьорът Малин Кръстев: Не ги разбирам нашите арменци-продуценти

Актьорът Малин Кръстев: Не ги разбирам нашите арменци-продуценти

"Малкият принц" с премиера в Младежки театър "Николай Бинев"

"Малкият принц" с премиера в Младежки театър "Николай Бинев"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама