Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/18972716 www.bgdnes.bg

Мюзикълът "Дух" идва на софийска сцена

След фурора на фестивалите "Опера в Летния театър" и "Банско опера фест", мюзикълът "Дух" оживява на софийска сцена на 12 ноември в зала 1 на НДК.

Вдъхновен от едноименния филм, впечатляващият спектакъл надскача стандартите на традиционния мюзикъл, като успешно комбинира драматизъм, комедия и свръхестествени елементи.

Реклама

Оригиналният филм "Дух" (1990), с участието на Патрик Суейзи в ролята на Сам, Деми Мур като Моли и Упи Голдбърг в ролята на медиума Ода Мей Браун, се е превърнал в класика, оставяйки траен отпечатък в културната история.

Визуално преживяване, което ни оставя без думи, е резултатът от работата на режисьор-постановчикът Сребрина Соколова. Сценографията е на Петко Тачев.

Изпълнена от оркестъра на Държавна опера Варна, под диригентството на Страцимир Павлов, музиката е движеща сила, която води зрителите през емоционалния вихър на историята. Ролите на Моли и Сам са поверени на Лилия Илиева-Михайлова и Калоян Николов. С присъщия си хумор и неповторимо сценично присъствие Милица Гладнишка влиза в ролята на контактьора с духове Ода Мей Браун.

Четете още

Милица Гладнишка се ОБЯСНИ ИНТИМНО на Зуека

Милица Гладнишка се ОБЯСНИ ИНТИМНО на Зуека

Милица Гладнишка с КУЛТОВ прякор

Милица Гладнишка с КУЛТОВ прякор

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама