Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/18992199 www.bgdnes.bg

Кирил Маричков се оправи след падането и операцията!

След падането и операцията

Всичко е наред със здравето ми, но станах фаталист, казва легендарният щурец

"Всичко вече е наред със здравето ми!"

Това каза за "България Днес" Кирил Маричков. Култовият музикант, който навърши 80 г., е в отлична форма след над два месеца рехабилитация и зареден с енергия за новия сезон. "Нямам свободна минута, подготвям се за голям концерт", добави вокалът на "Щурците".

Реклама

Маричков претърпя тежък инцидент на улицата, довел до счупване на няколко гръбначни прешлена и хирургична намеса. Сакатлъкът се случил по Гергьовден след проливен дъжд на един от "прекрасните български булеварди" по думите на щурец номер едно на България, малко преди заминаването му на турне в САЩ с "Фондацията". Музикантът се спъва в стърчаща плочка на тротоар и пада.

"Проснах се с цялата си тежест, което допълнително усложни положението с кръста ми и възпали и хернията. Много неприятна работа", тюхка се Маричков.

Заради непоносимите болки големият музикант не успя да завърши американския гастрол и се върна в родината. На концерт на "Фондацията" пък в Античния театър в Пловдив в началото на лятото го замести неговият колега и приятел Валди Тотев.

На рентгеновата снимка, направена в България, "белите престилки" установили травмата в гръбначния стълб на певеца и го слагат на операционната маса.

"Направиха ми операция. Използваха лапароскопски метод - тоест без рязане. Докато лекарите гледат на екран къде са счупванията по прешлените, с игли попълниха процепите, като използваха медицински цимент. Затова и доста време много ме боля, но сега вече се стабилизирах", споделя Маричков. Фронтменът на "Щурците" не крие, че след падането е станал "малко фаталист". "Много нещастия се случват в света, но здравето е най-важно", убеден е любимецът на няколко поколения нашенци. Медиците го предупредили да не вдига нищо по-тежко от китарата, твърди рок легендата на България. Освен това той избягва дълго време да стои прав, за да не го връхлети отново силната болка.

Четете още

Кирил Маричков: Не ни платиха заради кражбата на касата на "Аполония"

Кирил Маричков: Не ни платиха заради кражбата на касата на "Аполония"

Кирил Маричков бил със счупени прешлени на гръбнака

Кирил Маричков бил със счупени прешлени на гръбнака

Кирил Маричков още се оправя, пропуска концерт

Кирил Маричков още се оправя, пропуска концерт

Кирил Маричков свирел с адски болки, вече е добре

Кирил Маричков свирел с адски болки, вече е добре

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама