Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/1928445 www.bgdnes.bg

Цола Драгойчева страдала, че синът й е гей

Именитата партийна функционерка Цола Драгойчева много се гордееше със своя син - известният сърдечен хирург професор Чавдар Драгойчев. Той беше популярен в цяла България като талантлив лекар, направил хиляди животоспасяващи операции.

Професорът носеше майчината си фамилия. Цола Драгойчева беше неомъжена. Из обществото упорито пълзеше мълвата, че през 20-те години на миналия век членката на Политбюро е забременяла в Пловдивския затвор от надзирател. Раждайки Чавдар, тя отървала смъртната присъда за комунистическа дейност.

Реклама

Талантливият хирург Драгойчев имаше много приятели в артистичните среди и заради вълшебия си скалпел, върнал от небитието куп пациенти. Хората го познаваха като изключително галантен и елегантен мъж. Това обаче не им пречеше шепнешком да разнасят из цяла София слуха за хомосексуалните му наклонности.

Още в младите години на бъдещия хирург това е бил проблем номер едно в отношенията между него и майка му. В първите соцправителства Цола Драгойчева е министър на пощите и нестандартната сексуална ориентация на сина й сериозно накърнявала авторитета й.

Преди 15-ина години хирургът се разболя от рак и напусна този свят. Погребаха го в Софийските централни гробища до могилата на майка му - най-близкия му човек. Малцина знаеха, че по паспорт той беше взел нейното лично име за бащино - Чавдар Цолин Драгойчев.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама