Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/2051757 www.bgdnes.bg

Хъшовете поляха рождения ден на Чочо Попйорданов

Чочо Попйорданов щеше да навърши вчера 49 години. Част от близките му приятели и колеги почетоха паметта му на глътка вино в Народния театър. Баща му Иван обаче не присъстваше на сбирката.


„Не знам за инициативата на неговите приятели да отбележат рождения му ден. Ние се приготвяме за помена в четвъртък, когато се навършват 40 дни от смъртта му. Тогава е второто погребение. Днес детето ми имаше рожден ден, а го няма", каза скърбящият баща. Само за месец той изгуби съпругата си и сина си. Единствената му утеха е малката Катя, която приятелката на актьора Даниела осинови след смъртта на Попйорданов. Таткото на Чочо не желае да коментира с медиите живота на внучката си и помоли журналистите да бъдат съпричастни с мъката му и да оставят семейството му на мира.

Реклама

Христо Мутафчиев, който беше много близък с Чочо, беше сред приятелите му, които се събраха на глътка вино в Народния театър. „Рожденият ден на Чочо трябва да се отбележи. Той заслужаваше, беше голям човек и бохем. Хубаво е хората да си спомнят за него с добро. Близките му не са ми звънели, за да ми кажат, че ще правят нещо по-специално за рождения му ден", каза Христо Мутафчиев.

В края на миналия месец колегите му почетоха паметта на актьора с юбилейния спектакъл „Хъшове". В юбилейното представление на Народния театър всички си казаха „сбогом" с непрежалимия си колега. „Да си хъш е съдба независимо от времето, в което живееш, и мястото където си роден. Хъшът е човек, който върви против течението, противопоставя се на всичко, което иска да подчини духа му", казваше приживе Чочо Попйорданов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама