Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/2491622 www.bgdnes.bg

Фолкпевицата Камелия: Не съм във война с Пайнера

Иво АНГЕЛОВ

- Камелия, истина ли е появилата се информация, че си била изгонена от Нова телевизия, където водеше предаването "Марс и Венера"?

- Постоянно пишат, че мен ме гонят от някъде. Истината е, че имах договорени отношения за няколко снимачни дни. Снимките и форматът приключи и аз вече нямам какво да водя. Имахме определени снимачни дни, за които бях ангажирана като водеща и всичко беше предварително уговорено.

Реклама

- Тоест предварително сте се разбрали предаването да продължи само толкова време?

- Да, такъв беше договорът. Нормално е да се появят подобни писаници и да се спекулира с това, че вече не съм на екран. Ако се вярва на писанията, мен ме гонят от всякъде. Гониха ме от "Пайнер", а после и от ТВ7. Сега от Нова телевизия, така че вече изобщо не се учудвам. Драма обаче няма.

- Казвала си, че се чувстваш добре в ролята на телевизионна водеща. Какво е усещането, след като завърши още един проект на малкия екран?

- Казвала съм, че ми е приятно да съм в телевизия и се чувствам добре, когато някои формати ме докоснат и усещам, че мога да ги водя. Чувствала съм се добре и в "Споделено с Камелия", и в "Марс и Венера", където имаше млади хора, търсещи любов. Чувствах се добре и като водеща на "Мис България" и на "Голямата уста" преди няколко години. Това са формати, които съм харесвала, усетила и съм ги водила с голямо желание. Продължавам да имам доста предложения за телевизията, но пак казвам за пореден път, че за мен не е на всяка цена да съм на телевизионен екран. Трябва нещо да ме докосне и да ми хареса, за да се захвана с него.

- Тоест обмисляш и в бъдеще да бъдеш свързана с телевизията.

- Аз не обмислям - постоянно идват предложения. Не мога на всяка цена да се втурна в нещо ново, и то само за да бъда на екран. А предложенията постоянно валят - така беше и преди "Споделено с Камелия", както и сега.

Реклама

- Тази вечер ще пееш ли на концерта по случай 12-ия рожден ден на телевизия "Планета"?

- Не!

- Каква е причината да не се появиш на концерта?

- Ами причината е... Не, не са ме изгонили, както много хора сигурно са си помислили (започва да се смее жизнерадостно). Истинската причина е много проста - нямам нищо ново, което да предложа на музикалните си фенове. Достатъчно съм била на концерти, където съм представяла миксове от съвсем нови песни, които са комбинирани с нещо старо. Нямам нищо ново в момента, което да е в завършен вариант, за да го представя. А микс от мои стари парчета не ми се пее. Прецених, че в този момент е по-добре да не се появявам. За мен е важно, когато нямам какво да кажа и поднеса на публиката, по-добре изобщо да не се появявам. Не съм от хората или изпълнителите, които искат да се покажат на всяка цена и отиват да се бутат било на сцена или в телевизия.

- И все пак беше ли поканена да се представиш в зала 1 на НДК?

- Имах покана още преди месец и половина, когато беше уточнена датата за концерта от фирмата, с която толкова години вече работим. Обсъдено е с тях и те знаят причината, поради която няма да участвам. Казах им и на тях, че нямам какво ново да предложа. Това казвам и на вас, защото това е истината. Нямам драми с фирмата, няма недоразумения, нямам конфликт с Нова телевизия. Нямам никакви драми дори и с ТВ7, въпреки че се изписаха много неща по темата.

- Всеобщото мнение обаче е, че ти няма да участваш заради това, че си позволи на последния концерт от сцената да разкритикуваш "Пайнер", че премахнаха от наградите си категориите за певец и певица на година. И това е един вид наказание срещу теб.

- Митко Димитров не наказва изпълнителите си, когато те изразяват лично мнение. Особено пък аз никога не съм го имала този проблем. Винаги съм се изразявала свободно и съм си защитавала позиция, дори съм получавала поздравления от фирмата заради това. Правила съм го винаги за доброто на попфолка, защото смятам, че едно такова обезглавяване на наградите без певец и певица на годината наистина не е нужно на жанра. Дори е тъпо, ако мога така да се изразя. Нищо че аз нямам продукция и не съм номинирана години наред. Да не изглежда, че защитавам себе си - говоря чисто принципно.

- Как гледаш на това, че на концерта ще има много млади изпълнители за сметка на някои доказани имена?

- Желанието на фирмата да налага нови имена е нейно право. Аз не мога нито да осъждам, нито да критикувам, нито да оценявам, защото това си е фирмена политика. Съвсем нормално е да се появяват нови имена. Тъкмо ще се покаже кой може и има потенциал и кой не може и не е за тази работа.

- Дали няма да падне нивото на представлението по този начин?

- Предстои да видим. Зависи от всеки изпълнител, който излезе на сцената. Дори и фирмата да даде на някого шанс, отговорността отново си е на изпълнителя. От него зависи как ще го приеме публиката и дали има необходимата магия и харизма. Всичко е до индивидуалността, не може да се каже, че нещо е правилно или неправилно. Фирмата организира концерт, кани всички известни имена - оттам насетне всеки има възможност да блесне.

- Годината е към своя край. Каква оценка би дала на последните 12 месеца от живота и какво си пожелаваш да ти се случи догодина?

- Не обичам да живея с очаквания, защото, когато нещо се случи, идват и разочарованията. Това съм се научила през годините. Мога да кажа, че тази година ми беше по-телевизионна - с тези два формата, които водих. "Мис България" беше едно приключение за мен, защото се излъчваше на живо. "Марс и Венера" беше сезонно и краткосрочно предаване. По отношение на музиката имам правила, че когато съм в ефир, просто не издавам песни. Това обаче не ми пречи да записвам и имам доста подготвени парчета. Догодина ще излезе новият ми албум, като ще бъде предшестван от рекламна кампания и издаването на нови клипове и песни. Предстои една музикална година. Живот и здраве, може пак да вляза в телевизията. Пожелавам си да съм жива и здрава, както го пожелавам и на семейството, приятелите и журналистите. Да сме по-усмихнати, а положителното мислене да не е само празни думи, хвърлени в пространството, а да е усещане в живота. Пожелавам си на мен и на хората да не се страхуваме от трудностите по пътя, защото само така могат да се усетят хубавите моменти.

Реклама
Реклама
Реклама