Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/4218577 www.bgdnes.bg

Синът на Ваня Костова - Боян: Комшийката ме псуваше на майка

Венелина ИВАНОВА

"Ненавиждам насилието над животни и над жени." Това написа във Фейсбук страницата си Вилма Стоянова, която се оплака от побой, нанесен й преди седмица във входа на кооперацията в столицата, в която живее. Обвинен в посегателство над Вилма е нейният съсед Боян Михайлов, който е син на певицата Ваня Костова, а отскоро и дипломиран лекар.


Двамата са имали грубо спречкване заради бездомно куче, което от няколко години обитава входа им. Жената публикува и снимка, на която се виждат следи от удар върху горната част на ръката й. Нейната версия: "Това на снимката се случва, когато жена защити животно. Снощи хванахме СИНА НА ВАНЯ КОСТОВА БОЯН МИХАЙЛОВ да гони за пореден път улично куче с кучегон в едната ръка и обувалка в другата. Кучето обувалка не отнесе, тя се стовари върху мен многократно. Иначе човекът, говорейки на „вие“, ми обясни, че не съм му на интелекта и образованието."

Реклама


Той пък разказа, че жената, която от години всяка вечер пуска във входа бездомното четириного, го е нападнала първо вербално, а след това физически заради псето. "Разберете ме, аз съм лекар, никога не бих посегнал на жена, тя може да е бременна, но когато носиш торби с пазар в едната ръка и държиш кучегон в другата и когато някой освирепял се нахвърля върху теб, съвсем адекватно е да се защитиш от ударите", разказа Боян. Той извадил от торбата с покупки дълга обувалка и пляснал по ръката жената. "Трябваше ли аз да публикувам във Фейсбук скъсаната си тениска, аз пръв се развиках и явно съседи, които са чули врявата, са повикали полиция."


Поводът за скандала е голямо бездомно куче, което Вилма обгрижва от години. Тя всяка вечер храни четириногото, а след това го оставя да нощува върху черджето пред входната й врата. "Тя животинката не е виновна, но редовно се изхожда на площадката пред асансьора", разказа Боян, който настоява, че обича животните и дълги години е гледал куче.


"Проблемът е, че внукът ми, който е на година и осем месеца, редовно стъпва в локвите от пикня, веднъж дори падна, а женичките, които чистят входа ни, бягат една след друга, защото входът ни прилича на тоалетна", оплака се и певицата Ваня Костова.
Синът й многократно се е опитвал да реши проблема с мръсотията във входа. Преди време потърсил помощ вън фондацията за защита на животните "Анимал рескю". Оттам обаче му казали, че не могат да приберат кучето в приют, защото все още нямали такъв. "Попитах ги към кой приют могат да ме насочат и едно мило женско гласче ми отговори, че ако го вземат в приют, кучето ще умре, не се грижели за тях. Попитах дали мога да го сложа в клетка и да го оставя в друг квартал и ми каза, че кучето пак ще умре, защото другите местни кучета ще го убият, пазейки си територията", разказа Боян.


"Разберете ме, то постоянно мърси, не може така, то не е виновно, но сутрин няма кой да му отвори двете входни врати и то си е маркирало площадката пред асансьора, голямо е, прави големи локви, входът вони", разказа още Михайлов.


Той настоя, че обитатели на входа от години са в преговори и кандърми със съседката от първия етаж Вилма, която приютява до черджето на апартамента си четириногото, но отказва да чисти мръсотиите му.


"Аз не съм направил нищо на животното, не го отрових, никога не бих си позволил да направя това, купих си кучегон, с който го подкарвам вечер да напусне входа, което също не е решение. Не съм си купил бухалка, купих си кучегон. Срамувам се от вонята да поканя гости, разбирате ли ме", оплака се още мъжът.

Реклама


Вилма пък разказа: "Въпреки че ми говореше на „вие“, това не му попречи "изключително мъжествено" да ме наплюе в лицето. Бил гонел кучетата, тъй като евентуално някога биха могли да изръмжат на детето му. Досега не се е случвало, но евентуално някога биха могли, затова нека ги наритаме предварително". Боян пък се оплака: "Тя ми каза, че понеже аз живея в блока от 3 години, трябвало да се съобразявам с кучето, защото то живеело в квартала отпреди мен. Представяте ли си?!". По негови думи съседката му го хулела на майка. "Псувните й бяха по адрес на майка ми. Моята майка е национално богатство. А тази жена псуваше майка ми, баба ми, жена ми", разказа още Боян.


"Няма да крия, че длъжна не съм му останала, мъж, който ми посяга, си го получава. Особено такъв, който ме плаши как жена му би ме разкъсала, ако присъствала. Господи, какъв плазмодий!", защити се Вилма.


Срещу нея обаче недоволстват и другите обитатели на входа. Не заради кучето, защото то е кротко, неагресивно. Просто защото мърси, а никой не чисти след него.
"Като иска да се грижи за него, или да му чисти, или да си го прибере в апартамента", недоволстват съседи. Скандалът в крайна сметка е приключил с посещение на полицаи, които снели обяснения от медика Боян Михайлов. "А тя, съседката, се покри, но пък след това тръгна да търси закрила с писания и оплаквания във Фейсбук", каза още лекарят. "Истината е, че ми е жал за животинката, но това положение не се търпи", каза той на финала.

Реклама
Реклама
Реклама