Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/4220427 www.bgdnes.bg

Оперираха Никола Анастасов

Лили АНГЕЛОВА

Един от най-големите български комици - Никола Анастасов, претърпя операция за махане на бенка на лицето си във ВМА, съобщиха от здравното заведение за "България Днес".


"Така е, вярно е. Лекарите ми препоръчаха да го направя. Всичко мина успешно и ме рязаха с местна упойка. Изобщо не ме беше страх. Дори разказвах на сестрите и докторите вицове. Всички много ми се радваха", потвърди пред "България Днес" вечно усмихнатият Анастасов.

Реклама


Само преди дни актьорът свалил лепенките, с които бил облепен след процедурата, а хирурзите го посъветвали известно време да не излиза на слънце и да не мокри кожата.
"Седмица само не можех много да говоря, защото ми опъваше на лицето, но вече всичко е наред. В страхотна форма съм!", обясни комикът.


В момента той си почива в столицата заедно със съпругата си Мария Костова. Преди по-малко от месец се пусна слухът, че Анастасов е преживял инсулт, който тя и самият актьор по-късно отрекоха.


"Мъжът ми не е преживял инсулт! Всяка година му правим преглед във Военна болница. Така бе и сега. Смениха му хапчетата за високо кръвно с други и му направиха изследвания. Нищо тревожно", обясни пред "България Днес" 81-годишната съпруга на Анастасов. Бившата естрадна певица отново бе неотлъчно до любимия си, както прави вече 52 години брачен живот.


От години Никола Анастасов има високо кръвно налягане. За щастие винаги е следил състоянието си. 82-годишната звезда дори спря цигарите, за да облекчи сърцето си, спря и алкохола.


"Поради това, че съм емоционален, обичах преди лягане да се отпусна с едно малко питие. Вече и това не правя. Жена ми ме дебне да не би да наруша нормата", шегува се със съпругата си Анастасов. "Най обичам да сме цялото семейство на Банкя - с двамата синове Ивайло и Чавдар, жените им и тримата внуци. Поспивам си следобед, спокойно ми е и чакам септември, когато отново ще почна да играя в Сатирата", сподели актьорът.

Три пъти в лапите на смъртта

Датата 8 ноември е фатална за Никола Анастасов. Едно от последните нещастия, сполетели Кольо на тази дата, е след представление в Козлодуй. Гостувал в градчето край Дунава с трупата на Монтанския театър. След представлението автобусът с актьорите поел обратно към областния град. Катастрофирали, но всички се оказали невредими. Няколко месеца след смъртта на Георги Парцалев пък по инициатива на Никола Анастасов прожектирали филм за покойния творец в Сатирата. След като се прибрал у дома, прегладнелият комик си изпържил яйца с люти чушки. От огнената манджа получил адски болки в стомаха и го откарали в Правителствена болница. Пак на 8 ноември го оперирали по спешност от спукана жлъчка, което за малко отново не му коствало живота. Преди 20-ина години пък актьорът се върнал от гастрол в Москва и на другия ден тръгнал с колата си към Елена на представление. На връщане по пътя возилото поднесло, а отпред на пътя се оказал мост. Кольо не успял да овладее автомобила и се натресъл в едното от перилата. Липсата на колан му спасила живота.

Реклама
Реклама
Реклама