Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/4284136 www.bgdnes.bg

Фолкпевицата Камелия: Гого Лозанов да няма проблеми със сексуалността?

Иво АНГЕЛОВ

- Камелия, как премина лятото за вас и успяхте ли да презаредите батериите?

- Супер! То тъкмо започна и свърши, но успях да си почина. Намирам вече време и за почивка, а не само между участия.

- Имахте ли много работа през лятото, което е силен сезон за попфолка?

- Аз съм доволна. Бях на участия, без да имам актуални парчета, които да се въртят в дискотеките. Въпреки това много съм доволна - имам работа и фенове, които най-много ме радват. Заведенията са пълни, така че това ме прави доволна.

Реклама

- Наскоро провокирахте с голи снимки. И тази година ли плажувахте без бански?

- По-скромна бях тази година. Успях да се скрия от хората и събрах тен. Някои обичат да се пекат голи, но други не го усещат така. Забелязвам, че чужденците са по-отворени в тази насока. На мен ми харесва да се печеш гол. Преди години се пекох само по монокини, после се научих въобще да нямам бански и започнах да се чувствам свободно, леко ми е, приятно ми е. За мен лично това е по-близко до природата.

- Обичате да слушате българска поп музика - какво ви мнението за парчето "Видимо доволни" на Криско и Мария Илиева?

- Супер, любимо ми е. Както и песента на Сантра "Изгрева и залеза", макар че се опитаха да завъртят интрига, че съм се разбунтувала, че са откраднали заглавието на песента ми "Залеза и зората". На мен Криско ми е фаворит. Познаваме се, с него работихме в едно предаване - той ми гостува още преди да стане Криско с първия си проект. Още когато водих "Споделено с Камелия", ми беше симпатичен. Много му се кефя, евала на пича!

- Какво обаче мислите за скандала около текста на песента и обвиненията, че е прекалено вулгарен? Заговори се дори, че клипът може да бъде забранен по телевизиите.

- Не може да бъде забранен. Интересно ми е, когато чалгата беше в силен период, всичко беше обърнато към нея - ние развращаваме и покваряваме децата и едва ли не ги правим мармалад. В момента поп музиката набира скорост и същите неща се повтарят при тях. Постоянно успели хора и жанрове се заклеймяват. Слушам господин Гого Лозанов, че едва ли не чалгата кара мъжете да гледат на жените като на предмет, а пък децата се извращават сексуално. Искам да попитам Георги Лозанов дали няма проблеми със сексуалността? Нещо все натам го избива. Ако едно дете иска да се образова, то ще го направи и няма да му попречи Криско. Ако го гонят хормоните след 14-ата година, което е съвсем нормално, нищо не може да го спре, ако ще да цензурират песни. Това говори за проблем в обществото генерално. Какво правим - въвеждаме забрани и потискаме сексуално децата. Ами тогава може да избие в друга форма и да стане убиец например. Сексът да не би да е грях - редно е родителите да говорят с децата си за секса. За мен решението не идва със забрани.

Реклама

- Какво мислите за ролята на Мария Илиева в това парче?

- Тя е артист и влиза в тази песен. Мария Илиева не пее за себе си. Аз също съм влизала в сценичен образ - по лепенки, без лепенки или в дадено списание. Ние сме хора на изкуството. В реалния живот тази песен няма да направи Мария Илиева по-добра или по-лоша. Парчето е готино и свежарско. Заставам твърдо зад тях и ги подкрепям. И съм против тези глупости за цензура, защото това вреди. Усещам, че обществото ни никога няма да узрее. Сам по себе си сексът не е извращаване - това, че децата слушат такава музика, не означава, че ще тръгнат да правят секс с овесени на въже крака. Тези песни не извращават младите хора, но забраните може да го направят. И какво стана - чалгата все беше виновна, а сега, като не е силна, Криско стана виновен. Можем спокойно да седнем и да кажем: "Деца, сексът не е грях. Той е част от всеки един от нас. Сексът е хубав и прекрасен, но е хубаво да го правите, когато го почувствате, а не да бързате.У Хубаво е да се говори за предпазните средства и какви болести се пренасят. Ако една такава песен ти влияе да не ти стане, в кого е проблемът - в песента или в теб самия?!

- Турнето на "Пайнер" се завърна това лято след няколкогодишно прекъсване. Вие не участвахте в него, но как го видяхте отстрани?

- Не съм аз човекът, който да оценява чужд труд. Но резултатите са красноречиви - навсякъде излизат информации, че е имало много слаба посещаемост и че хората са очаквали нещо и различно.А то е едно и също за пореден път. Турнето показа как изглежда в момента попфолкът като цяло.

- Дали нивото е паднало, или просто пренасищането е много голямо?

- Предполагам, че когато едно нещо е прекалено достъпно, и то безплатно достъпно, когато е поднесено без грам изненада за зрителите, става като една претоплена манджа. Ако постоянно ядеш миш-маш и го претопляш, ти писва. Накрая обявяваш, че е френско гурме с охлюви, а всъщност получаваш претоплен миш-маш. Сцената е същата, осветлението е същото, миксовете са кратки. Появяват се хора, които не са дозрели да се качат на сцената. Не исках да участвам в това турне. Не ме поканиха, но дори и да бяха ме бяха поканили, нямаше да се кача на такава сцена. Била съм на други сцени, когато имаше по 40 000 души на стадион и беше кошер от публика. Много е отговорно - това не е просто да отидеш да си разклатиш новата дрешка. Когато публиката се разочарова, тя носи след себе си всичките тези несгоди в попфолка.

- За кои хора имате предвид, че не са узрели за концертите от турнето?

- Всичко се вижда - не съм човекът, който ще сочи с пръст. Не желая да бъда злобната какичка отстрани, която да казва "на този не му е мястото там". И държа да се напише - говоря принципно. Нямам нищо против никого. За мен турнето е място за изява само и единствено на звезди и хитове. Не е сцена за налагане на нови песни. Не е място да се появяват хора само за да не се обидят или разсърдят.

- Изпълнителите плащат ли си, за да бъдат сред избраните?

- Не знам дали си плащат, но, доколкото разбрах, доста разходи, лични средства са направили. На някои от моите колеги им е излязло доста скъпо.

- Как така се случи, че работихте заедно с младия изпълнител Галин по съвместна песен?

- Поканата дойде от него, тя си е негова песен. Момчето си е намерило спонсор за клипа. Той ми сподели, че ме е харесвал още от малък, така че за него е една сбъдната мечта. Чух песента, хареса ми, не е типичният дует, който се очаква. Винаги приемам по-различни проекти. Клипът стана интересен, леко дивашки. В нова светлина съм. Надявам се да има успех - момчето заслужава. Като дебютант много добре се представя, както и Фики.

- Фики често е нападан, че баща му - Тони Стораро, го налага.

- Спекулации винаги ще има. Нужно ли е детето да страда за това, че баща му е известен? Фики е талантлив, не е като някой, който не може да върже два тона. Завършил е музикално училище и се развива. Изглежда добре. Това, че е син на Тони Стораро, лош ли го прави? На него ще му е много по-трудно, отколкото на Галин, защото трябва да излезе от сянката на баща си.

- Получихте ли покана за участие във "ВИП брадър" и бихте ли се включили в риалити шоуто?

- Не, нямам. Аз не съм за такива формати, много съм спокойна, не влизам в конфликти с хора, което би било интересно за зрителя. Приемам хората такива, каквито са. Затова не съм интересна за самия формат. Получавала съм доста покани. Не казвам "не" като "никога", но в дадения момент не го чувствам.

Реклама
Реклама
Реклама