Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/4344376 www.bgdnes.bg

X Faсtor излекува Ренета

Лили АНГЕЛОВА

Обяснения в любов на чужденец към българка, най-красивият български модел в Тайланд, дошъл да се докаже с глас, възпълничък певец, който се бори да го приемат наравно с другите... и, разбира се, пълното излекуване от коварно заболяване на гласните струни на млада жена на 30 години са гвоздеите в прелюдията към тазгодишното риалити X Faсtor, научи "България Днес".

"Предаването ме излекува. Откриха ми коварно заболяване на гласните струни преди седем години, оперираха ме и ми забраниха да пея. Бях спряла да го правя с години. Въпреки това реших да рискувам и се явих на кастинга. Продължавам напред и в момента съм по-здрава от всякога", радва се 30-годишната Ренета, която, освен че впечатли журито - Мария Илиева, Любо, Саня Армутлиева и Велизар Соколов-Заки, вече може да пее колкото и когато си поиска. "Това е X Faсtor, той променя съдби и показва кой за какво става в този живот", възхитена от признанието на Ренета, възкликна и една от водещите на формата, Мария Игнатова, която бе настръхнала от изпълнението на момичето.

Реклама

И друга трогателните история видяха зрителите на Нова тв - съдбата на Ева Мария Петрова от Добрич. Талантливата девойка се качи на сцената на шоуто с една-единствена цел - да направи щастлива своята по-малка сестра, която страда от много рядка болест. И, разбира се, продължи напред.


"Аз пък съм пълен, но съм застанал пред вас, за да покажа, че мога да пея, имам качества. С моето участие искам да дам сили на дебелите хора и да се преборя с това, че постоянно ги дискриминират." Така започна и друг талант, който се класира за малките финали - Росен Янчев.

Германецът Франк пък реши да се обясни в любов на приятелката си от сцената на предаването. Направи го с една от най-хубавите български песни - "Телефонна любов" на Васил Найденов. Франк е голям почитател на българската ракия и шопската салата, а най-голямата му мечта е да живее в България. Той не е първият участник от чужбина, който показа таланта си и продължава напред. Миналата седмица 21-годишният Мирян - българин, който е живял в Англия, изпя "Джолийн" на Доли Партън и взриви публиката. Дълги години той е бил уличен музикант. Идва у нас, защото иска да се занимава професионално с пеене. "През цялото време се чувствах на концерт на някаква много голяма рок звезда", каза след изпълнението му Мария Илиева.

Виктор Сомсонов пък развенча мита, че в Тайланд най-красивите хора често се оказват травестити, като доказа, че има и красиви мъже, и те са основно българи. "Снимал съм се за най-големите марки в света. Още няколко българи сме там. Но прелетях 8000 км от Банкок дотук, за да участвам и да покажа, че мога и да пея", каза талантът. И, разбира се, показа гласище. Също като това, което извади и щерката на Мая Нешкова с песента на Уитни Хюстън "Аз винаги ще те обичам". Йоана, както и близначката й Весела, има музикално образование. Но досега не се е показвала по тв формати. Пред журито на предаването тя изпълни и друга балада - на Селин Дион, My Heart Will Go On.

Да се пробва за шоуто на Нова тв реши и рокаджията Радослав Гергов. Той участва в първия сезон на "Гласът на България" и дори беше в отбора на Кирил Маричков. Но не успя да се класира за финала.

Фризьор по професия, махнал гипса от крака си, любимка на Хилда Казасян и любовна раздяла също не подминаха сцената на X Factor. Двама влюбени излязоха като дует и слязоха от сцената разделени заради оценката на журито.

Емоционално, обещаващо и колоритно откъм таланти продължава едно от най-оспорваните и интересни музикални шоута X Faсtor. След като минат през първоначалната цедка нешлифованите диаманти ще се изолират в лагер с музикални педагози. На следващото отсяване ще се стигне и до формирането на отборите на всеки от четиримата ментори в шоуто.

Реклама
Реклама
Реклама