Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/4359553 www.bgdnes.bg

Милко на шпагат

Иво АНГЕЛОВ

Фолклегендата Милко Калайджиев съвсем скоро навърши 63 г., но отново демонстрира, че е в отлична форма, видя "България Днес".

Мустакът на републиката показа отлични акробатични умения по време на участието си в известна дискотека в Студентски град в София. Изпълнителят направи шпагат на сцената и шокира почитателите си.

Реклама

Милко не залага на балети и оркестър при участията си, но самият той е невиждана атракция. Макар и на 63 години, той не спира да танцува, да обикаля по масите, да кани дами на сцената и в същото време да пее хитовите си парчета. Шпагатът беше кулминацията в представянето му и предизвика цунами от аплодисменти.

"Чувствам се млад - не се усещам на годините, на които реално съм. Често съм казвал, че имам усещането, че съм на 20 години и затова живея като млад човек. Още дълго ще продължавам да пея и да радвам почитателите си", сподели пред "България Днес" създателят на вселенския хит "Я елате, пиленца, при батко".

Фолкпевецът призна, че не спира да пътува - постоянно има ангажименти из цялата страна и трудно може да се задържи на едно място. Освен певческата си кариера Милко развива и няколко бизнес проекти, които допълнително вземат от енергията му - заведение в центъра на Свиленград, язовир в подножието на Родопите, земеделски земи и т.н.

Младежкия си дух Калайджиев демонстрира и в риалити шоуто "Денсинг старс", където се бори за победата. Той и партньорката му на дансинга Елена се изправиха в пряк дуел за оставане с Мариан Кюрпанов и Михаела, но загубиха и напуснаха шоуто. Милко признава, че тренировките са го уморявали изключително много, но стисна зъби и успя да се представи добре на сцената на предаването.

Междувременно народната любов към Милко лъсна в Русе, където се появи негов графит на сграда в центъра на града. Образът е едно към едно с лицето на изпълнителя. Под сполучливата рисунка има надпис I am your choice (от англ. "Аз съм твоят избор"), като намеренията на анонимния автор остават неизвестни.

"Русе е много хубав град и винаги съм имал симпатии към това място. Също така там имам познати, с които сме в много добри отношения", заяви в типичния си скромен стил Калайджиев.

Реклама
Реклама
Реклама