Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/4433390 www.bgdnes.bg

Муки, дъщерята на Стояна: С мама се молим за Джеки!

Лили АНГЕЛОВА

"С мама се молим всеки ден за по-добри дни за Джеки, нашето кученце, което ни е като дете." Това сподели пред "България Днес" Мария Грубешлиева-Муки, дъщерята на Стоянка Мутафова, по повод тежкото състояние на домашния си любимец.

"Всеки ден му слагат силни инжекции и му даваме лекарства на капки, защото е много болен нашият столетник. Той е по-стар и от майка ми", обясни щерката на популярната ни актриса. Кръстоската между пудел и булонка живее с двете актриси повече от 16 години и според Муки се разбират, защото то е зодия Стрелец. "Аз пък съм Овен и комбинацията ни е убийствена", смее се русокосата бивша актриса. 60-годишната Муки кръщава Джеки на актьора Джеки Куган. Двамата са неразделни, откакто се видели. "Той спи при мен, понякога, като му говоря, и той ми отговаря, много се обичаме. Майка ми по-скоро предпочита котките вкъщи - Сара и Чарли. Но и кучето обича", споделя Муки.

Реклама

За първи път на Джеки му става лошо през юни. Ветеринарят тогава обяснява на двете жени, че той е много уморен от старост и сърцето му не издържа. "Посъветва ме дори да го приспя, но както вече казах веднъж, никога не бих направила подобно нещо", казва Мария.

Точно когато щерката на Стояна решила да погостува на бившия си мъж през лятото в Гърция, състоянието на кучето рязко се влошило. "Бяхме в Драгалевци, то просто припадна и почна да диша тежко. Като го гушнах, се поуспокои. Реших, че няма къде да ходя без него и останах. Сега ще посетя мъжа ми в Гърция през новогодишните празници, ако всичко с Джеки е наред", казва Муки. Самата тя досега винаги е била обградена с кучета. "Няколко сме имали. Доста трудно се разделих с едно, но Джеки ми е на сърцето, като собствено дете ми е. Той най-дълго е бил с мен", казва Муки и се надява на по-добри дни за любимия си другар.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама