Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/4434967 www.bgdnes.bg

Взимат парите на Влади

Големият победител във "ВИП брадър" Владислав Карамфилов - Влади Въргала ще остане гол като пушка след края на риалитито. Хонорарът от участието му ще бъде прибран от банките, на които е длъжник.

"Вярно е, почти всичко ще ми вземат. Но съм разпределил така нещата - една част за майка ми, която ми е дала живот, една част на нуждаещи се, на църквата и на наставника ми, моя учител - това е руската гуру звезда Норбеков, ще преведа пари за фондацията му." Това сподели Влади Въргала пред "България Днес", след като се окичи с титлата "Най-любима звезда на България".

Реклама

Лили АНГЕЛОВА

- Влади, кой друг е част от твоя успех в играта "ВИП брадър"?
- Всичко, което съм, го дължа на хората около мен и най-вече на Стефан Данаилов, човека, който ми даде много. Той е част от моя успех и аз ще му се обадя тези дни да се чуем.

- Чух, че се планира част от миналогодишни класове на Ламбо да се обединят и да направят общи постановки с учениците от последния му клас?
- Ооо, това ще бъде изключителен кеф, невероятен. Знаеш ли, най-голямото постижение на този голям мъж Мастера е, че никога не избра фаворит в нашия клас, а всички бяхме много силни характери. Направи ни семейство. И сега съм сигурен, че поне половината от хората, с които съм учил, ще ми се обадят да ме поздравят. Просто защото винаги заставаме зад гърбовете си - и в добро, и в лошо.

- Какъв беше проблемът ти вътре, Влади?
- Нямам по-различен проблем от този на хората навън. Животът на всички ни е подложен на такова изпитание, че не мога да се чувствам жертва или ощетен. Знам, че винаги има изпитания и всичко в този живот е път.

- Твоят е надолу, нагоре...
- Така е. Знам, че винаги след "Осанна" идва "Разпни го". При последното обаче вече не ме е страх. Тъжното е, че бях забравил какво е да си на "Осанна".

- Добре, в какво очакваш да те разпънат?
- Ами в какво ли не. Все пак аз не съм си платил, за да спечеля. (Смее се.) Може би ще бъда обвинен, че говоря неща лицемерно, с които да се харесам на хората. Не, аз просто следвам човешките си ценности, всичко това, което съм правил за тези, осъзнати или не, 47 години от живота си. Аз съм си такъв. И всички ме знаят като такъв - още от "Ку-ку" и после с всеки следващ проект не се променям. И хората, с които работя, могат да го потвърдят.

- Дълги години работи със Слави. Очакваш ли той да те поздрави за успеха? Знаеш ли, че и на него дължим успеха на Крисия като втора на детската "Евровизия"?
- Ооо, наистина ли, страхотно е да чуя това. Ще му се обадя и на него. Това е страхотен успех за България. А Слави е голям пич. Знаете ли, Георги Мамалев имаше навремето едно изречение: "Не може да се разталанти талантливото". Ти можеш да го потискаш, обезсмисляш, обезсърчаваш, омаловажаваш, но то ще изпъкне в един момент. Ето го това детенце, то е примерът. Колкото до Слави, има много като него, които правят добро и го хвърлят назад. Аз също се старая да правя. Люси, майката на Вулева, вътре в къщата разказа една история за препълнена плачеща зала, която хлипа над историята на бедна просеща старица, а когато свърши постановката и навън пред театъра седят повече от пет човека в същото положение, всеки се прави, че не ги вижда. Ето това е страшното - да можеш да направиш добро, а да не го направиш, това направо е зло. То вярно, че и помагането невинаги е за добро, защото някои хора са вечните жертви. Но как да познаеш кой наистина има действителната нужда от помощ? Трудно е.

Реклама

- Кои бяха големите ти конфликти в къщата?
- Точно в моментите, когато исках да сдобрявам хората. А излезе, че съм лицемерен. Когато отивах при единия и казвах: "Това са глупости бе, човек", а на другия: "Недей бе, тъпотия е това".

- Добре, как си обясняваш, защо Камелия избра теб за враг?
- Всъщност аз през цялото време не съм коментирал Камелия, както тя си мислеше. По-скоро анализирахме с Вулева поведението й, защо постъпва така. Но щом едно нещо "е", то си "е". Опасно е да лъжеш себе си, а най-често направо е пагубно. Все пак аз се помирих с Камелия, но най-трудно се помирих със себе си. Защото в един момент усетих, че имам нужда от злобата и да я излея. Тогава почна тази вътрешна борба с моето его, с мен самия. Радвам се, че го преодолях все пак. И накрая с Камелия се прегърнахме. Знаете ли, понякога ние сме много предубедени за хората. Ето например, като влязох в къщата, смятах, че ще ме избие на садизъм към Евгени Минчев и Албена Вулева. Но в момента, в който седнах на една маса с тези хора и си поговорих с тях, към днешна дата вече мисля, че всеки, който посегне на Евгени или Албена, аз ще бъда до тях да ги защитавам. Защото не бива да хвърляш катран в душата на никого, преди да си се убедил какъв човек е той.

- Подкрепиха те тъщата, жената, децата. Всъщност пред развод ли сте със Силвето?
- Не, ние живеем заедно във въпросния апартамент, който още си съществува и си е наш, макар че е в ипотека и обстоятелствата вещаят, че той е пътник. Но жена ми, гледам, е сменила вратите в него и е пребоядисала стаите. (Смее се.) Ами знаете ли, ние бяхме пред раздяла, на кръстопът. Заради мен. Просто прекалените изпитания, на които подложих семейството си, нямаше как да не дадат отражение на отношенията ни. Ето пример - тази чаша е направена да си сипеш течност и да пиеш от нея, нали? Ето така и един баща и съпруг трябва да е стълбът, да осигурява всякак семейството си. В един момент обаче това не се случва от моя страна и става проблемът. Защото няма секунда, в която ние със Силвето да не сме се обичали безумно, както едно време. Просто се разминахме генерално, когато нещата спряха да ми се получават. И влизайки в шоуто, освен заради парите аз влязох и за да разбера дали тези два месеца ние ще си липсваме. Ще го бъде ли нашето семейство, или не. И знаете ли, за малко да ги загубя. Вътре преосмислих нещата и си казах, че трябва да съм луд, за да разваля семейството си.

- Силвето обаче казва, че алкохолът е единственото нещо, което ви е разделило, и фактът, че няколко пъти се отказваш от него безуспешно.
- Ами така е. Не можеш да спечелиш войната с алкохола, можеш да спечелиш отделната битка с него. Но вече ще се опитам нещата да са други. Защото освен отговорността пред семейството ми аз вече съм длъжник на всеки човек, който е гласувал за мен в този формат, за да спечеля аз. Така че, дето се казва, битката ми с алкохола пак предстои.

- Но ти си силен, преодоля дори рака.
- Знаете ли, понякога човек има нужда да си зарови главата в пясъка. И точно в този момент, когато почувстваш, че светът, който те заобикаля, е несправедлив към теб, си казваш: "Ами тогава и аз ще си тегля харакирито. За какво ми е да живея". И тръгваш по нанадолнището. Но ето го и обратното - хората те вдигат на крака, както мен сега. Знаете ли коя е моята простичка формула в живота - когато ми е най-трудно, си представям какво им е на родителите на Мануела Горсова, момичето, което още не може да се оправи от катастрофата. И си казвам: "Пич, ти нямаш проблем. Ами да ми вземат апартамента, ако искат бе, ама душата си ми е при мен. Апартамент се купува".

- А когато си най-добре, коя е формулата?
- Тогава се сещам за дядо Иван от Нови хан и всичките 200 човека, които изхранва всеки ден. Тогава разбирам, че нищо не съм направил.

- Добре, Влади, сега ще ти вземат ли целия хонорар банките?
- Голяма част от него ще отиде точно по тези направления и другата част ще отиде за семейството ми. Успоредно на това имам една житейска практика, на която държа - една част от парите ще отидат за майка ми, защото ми е дала живот. Друга част - на нуждаещи се, на вярата - за църквата, и последната на учителя ми. Моят духовен учител е руснакът Норбеков. Ще преведа пари на неговата фондация. Защото винаги съм вярвал, че когато направиш добро, то ти се връща. Ето така съм живял винаги и аз - в последния момент някой ми подава ръка и ме измъква. Защото никога не съм пестял и аз за другите. Господ има една притча, която завършва с думите: "Дори да е много трънлив пътят ти, ако си тръгнал към светлата поляна, ще стигнеш дотам. Аз няма да махна тръните по пътя ти, но ще те науча да ходиш през тях".

Реклама
Реклама
Реклама