Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/4439143 www.bgdnes.bg

Любо Нейков стана политик

Лили АНГЕЛОВА

"Още ли се чудите дали съм Големанов или не? Не, не съм мъртъв, жив съм. А дали съм луд или не? Луд съм, и какво? В днешно време е толкова лесно да обидиш и да смачкаш човек с думи като да размажеш муха. Въобразяваме си, че живеем, а всъщност предъвкваме живота на мъртвите."

С тези думи на Любо Нейков, в ролята на алчния политик Големанов, започна и завърши шоуспектакълът по едноименната пиеса на Ст. Л. Костов в НДК, видя "България Днес". Освен Любо Нейков в спектакъла участваха Силвия Лулчева, Елена Петрова, Стефан Рядков, Мария Статулова, Мирослав Косев, Берковската духова музика, Нина Николина и тромпетистът от "Шоуто на Слави" Йордан Йончев-Гъмзата.

Реклама

Представлението започна с появяване на Любо Нейков в ролята на белия мъртвец Големанов. Вманиаченият кандидат за министерско кресло разсмиваше публиката с необузданите си амбиции за власт, пари и слава - въплъщение на всички пороци, присъщи на съвременните държавни мъже. Свежо хрумване беше живата играта със зрителите. Елена Петрова блесна с красота и чар в ролята на Живка, съпругата на Големанов.

Публиката избухна в смях, когато Големанов й каза: "Какво се оплакваш - цял "Стъклен дом" ти построих!", а по-късно дори стана на крака при кючека, който красивата къдрокоска спретна специално за зрителите. През цялото време имаше заиграване с първите мъже в държавата - имитации на поведението на министър-председателя Бойко Борисов, както и изпуснати реплики за Цветан Цветанов. Смях предизвика и култовата фраза - "Министър Големанов на крачка от министър-председателя, по-нагоре... само небето". "Конгретюлейшънс" и "Веждичката ще ми направи бюст" също предизвикаха бурните аплодисменти на една част от хората в зала 1 на НДК, но за друга това бе по-скоро подигравка.

"Айде сега, пак Бойко им е трън в очите", не се стърпя и викна недоволен зрител. Образът на баба Гицка майсторски пресъздаде Мария Статулова, а Силвия Лулчева успешно се справи с шефското кресло. Над всичко, разбира се, бе забележителният комедиен талант на актьора Любо Нейков. "Нищо не се променило от тогава до сега. За съжаление повечето от политиците ни са истински големановци", сподели актьорът малко преди представлението.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама