Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/4477541 www.bgdnes.bg

Чалгарка окраде Крисия!

Най-новото попълнение в редиците на музикална компания "Пайнер" открадна името на откритието на Слави - Крисия, за да го ползва като псевдоним, научи "България Днес".

Крисия Димитрова направи дебюта си на голямата сцена на концерта по случай 13-ия рожден ден на телевизия "Планета" в зала 1 на НДК в началото на декември.
Проверка на "България Днес" установи, че не става дума за съвпадение в имената на двете певици и Крисия не е истинското име на прохождащата попфолк изпълнителка. Пайнерката всъщност се казва Кристина Карпузова и е на 21 години. Момичето е от Гоце Делчев и е студентка в специалността „Народно пеене“. В биографията й пише, че се занимава с музика от малка, а от архивите на "Планета" става ясно, че първоначално тя е лансирана просто като Криси.

Реклама

Фурорът, който 10-годишната Крисия Тодорова предизвика с таланта си първо с участието си в "Шоуто на Слави", а после и с представянето й на детската „Евровизия“, накарало продуцентите на Карпузова да заимстват името и по този начин да привлекат вниманието и към тяхното откритие, твърдят запознати.
Реакциите, разбира се, също не закъсняха.

"България е прекалено малка, за да има две Крисии. Това е безумие. Представяте ли си да се появи втора Мадона или втора Бионсе. Не може да се кръстиш Крисия, при положение че вече има певица с това име, макар и дете, което обаче пожъна огромни успехи с таланта си през последната година", коментират хората в интернет след дебюта на пайнерката.

Новата Крисия вече жъне успехи в чалга средите с пилотното си парче "Нищо не печелиш". Феновете на ориенталските ритми смятат, че девойката е талантлива и харесват факта, че залага на естествена визия, тъй като момичето все още няма силикон нито в гърдите, нито в устните.

"Засега само името й явно не е истинско, но има време за тунинг, тя тепърва започва", коментират от попфолк бранша.

„Пайнер“: Не сме копирали псевдонима

"В попфолка не останаха свободни имена. Факт е, че Крисия е псевдоним, но не може да се сравняват едно 10-годишно момиче и една 20-годишна жена", коментира пред "България Днес" пиарът на музикална компания "Пайнер" Любомир Костадинов.
Говорителят на певиците заяви още, че това не е първият случай, в който има повторение на имената.
"Замислете се колко Десислави има. Да не споменавам и случая с Преслава, която прослави името, а години по-късно се появи поп певицата Преслава Пейчева, която се опита да има някаква претенции, че тя била истинската", напомни Костадинов.
Пиарът уточни, че пайнерката е представяна като Крисия Димитрова, а не просто като Крисия и отрече целенасочено да са крали името.

Реклама
Реклама
Реклама