Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/4477713 www.bgdnes.bg

Петя Буюклиева: Васко, прости ми!

Коя е тя

Поредната звезда, която си тръгна от "Биг брадър ол старс" на крачка от финала, след гласуване на зрителите бе естрадната изпълнителката Петя Буюклиева. За несгодите, радостите и факта, че откри приятели в лицето на Ники Китаеца и Тодор Славков, "България Днес" се срещна с изпълнителката на "Баба ми е фаталната жена" след излизането й от риалити формата по Нова телевизия.

Лили АНГЕЛОВА

- Петя, защо според вас от фаталната жена ви превърнаха в "черната овца"?
- Ами защо? Право на предаването е да излъчва това, което пожелае, но моят съпруг Тони ми каза, че още от визитката, която пуснаха, се видяло, че аз ще играя в ролята на "черната овца". Естествено, във всеки формат на тази игра всички се обединяват срещу най-силния в къщата и този път се получи точно така. В случая Катето Евро разбра, че аз съм най-силният й конкурент, както и Тодор Славков. Затова започна да ги номинира с Ники Китаеца, а по отношение на мен предпочете да действа подмолно - създаде лагери с двете по-млади девойки срещу мен. Имаше една мисия, в която трябваше да имитираме някой. Аз направих етюда си, при който всички се смяха много и видимо останаха доволни, на което Калина каза: "Абе, всички сте артисти, но Петя се справи най-добре." Това много ядоса Катето и от този момент тя застана сериозно срещу мен. Започна в банята да шушука първо с единия, после с другия, което не й прави чест. Най-малкото защото е само две-три години по-голяма от мен. Аз видях дори с очите си, че създаваше лагерите около себе си. Ето примера: на 6 декември Никулден цял ден готвих шаран по една стара моя рецепта. Много се хареса на мъжете, но Катето и другите две момичета дори не го опитаха. Това не само ме натъжи. После два дни се борих със себе си, да не вляза в нейното поведение и да й покажа, че все пак не съм лесна хапка за смилане. И в крайна сметка казах, че в предишния формат тя на няколко пъти си показвала фриволно гърдите. Ама това е абсолютно така, дори журналисти го потвърдиха. Преди това обаче тя ме беше имитирала в ролята на Петър Бу, който повтаря до безкрайност текста, сякаш не помня четири думи! Аз, жената с награди и текстове от 35 години в главата си, да не помня. Злоупотреби с името ми и затова реших и аз да й го върна с тези думи. Сега си мисля, че можеше да не го направя. Исках обаче да види и тя как може да те заболи. Просто прекали с това поведение. Все пак тя дойде после в ролята на Снежанка до леглото ми, прегърна ме и каза: "Извинявай, виновна съм и първа започнах скандала." Аз също й се извиних, влязохме прегърнати при другите и после всичко си дойде на мястото. Значи когато Катето е окей с мен, всички са окей с мен. И друго искам да кажа - Катето не трябваше така да се гаври с Тошко Славков. Нали все пак са приятели от години? Тя можеше по-внимателно да му направи забележка, а не пред цяла България да го унижи така. Но така, както "Биг брадър" позиционира образа на Катето, те я готвят за победител, да вземе голямата награда. Така мисля аз. Все пак се радвам, че открих приятели в лицето на Китаеца и Тошко Славков.

Реклама

- А как се чувствахте в мисията на чистачката на къщата?
- Бях с нокти от акрил с бадемова форма и първо трябваше да ги изрежа. Няма да казвам каква голяма сума струват тези нокти. Голям проблем се оказа да ги изрежа обаче, защото трудно се сваля акрил. После Биг брадър ми нареди: "Сложи си шапчица на главата и да смениш цялото бельо на всички, с прахосмукачка ще минеш." Три дни бях чистачката, която уж била примадона и фукла, себично същество. Доказах, че не съм това. Най-накрая взеха да ме поздравяват.

- Силна жена сте, Петя, никой не го отрича. Вярно ли е, че преодолявате парализа на лицето?
- Ами, да. Дясната половина на лицето ми беше измръзнала. Стана, когато бях ученичка на път за училище и трябваше да пътувам в претъпкан автобус между Пловдив и Асеновград. Тогава залепих лицето си за стъклото и после се получи този проблем. Настинах, но намерих сили да преодолея това, дори като пианистка самостоятелен концерт направих тогава, завърших с отличие, след това ме приеха на първо място в консерваторията с пеене, въпреки че бях в много тежка фаза - шеста степен парализирано лице. Дори сега имам едни трапчинки, които се получават от време на време, но все пак успях да преодолея този шок. След това емоционално - двата спонтанни аборта, които ми се случиха (насълзяват й се очите), после смъртта на майка ми при катастрофа, после кончината на сестра ми.

- И накрая финансовите пирамиди, чрез които за малко да загубите много пари?
- Ами да, строителните пирамиди и техните измами също преживях, като все пак успях да си опазя спестяванията. Само детенцето ми остана и съпругът ми. Сега чакам Тони да пристигне с приятелката си за коледните празници. Той ми е голяма гордост - след седмица ще издаде албум с немски продуцент. Тони пише музика, текст, аранжимент, свири китарите на песните и ги изпълнява. Беше приет в Бостън с композиция, но аз му забраних. В три института беше приет. Но аз исках да е по-близо в Европа. Той пак е в американски институт, учи химия и биотехнологии, но е в Европа. Не виждам защо трябва да дам за бакалавърска степен 300 000 долара и това, което с мъка съм направила - едно хубаво жилище, да го ипотекирам за образование, което няма да има особен смисъл. Затова Тони учи в Германия.

- Пиете хапчета, които трудно съсирват кръвта. Не се ли изплашихте, когато четири часа не спря да ви тече кръв от порязания пръст?
- Ами, изплаших се. Аз съм с ръце на слугиня в момента, защото съм била себичната егоистка ли? Първият ден, когато ми тече кръвта и Тодор ме превързваше постоянно, се обадихме в "Токуда", където ми залепиха пръста, защото не може точно там да се шие. Когато вечерта се върнах с пръста в ръкавица, Калина каза: "Хайде сега Петя да измие чиниите." При това не беше майтап. За първи път ми се случи да не могат да спрат кръвта ми дори лекарите. Стана ми болно, защото това момиче беше наковано без смисъл срещу мен.

- Добре, а сега съжалявате ли за това, което казахте за легендите на българската естрада?
- Няма за какво да съжалявам. Тя и Катето приказваше много неща на тази тема, но те не се излъчиха. Другото - искам да кажа, че този разговор те започнаха да го водят за всички артисти, а се излъчи само това, което аз казах. На Васко Найденов обаче искам лично да се извиня, че казах, че има нов приятел и че отдавна не е с импресариото си Ивайло. Искам да го помоля да ми прости, защото в тази скука и простотия и аз забравих да преброя първо до десет, преди да говоря. Аз съм си виновна за това. Ами Емил Димитров в края на годините си наистина беше на инвалидна количка и го придружаваха в тоалетната. Моля ви се хора, какво съм си измислила, кое не е така. И беше на морфин заради болките си. Искам да се извиня на Васил Найденов, защото той е идол и го обичам открай време, с най-много хитове от всички нас е. Сложих му името в устата си, а не заслужава да бъде коментиран.

- Знаете ли, че докато бяхте вътре в къщата, се поде кампания пенсиите на заслужилите артисти, допринесли за славата на страната ни, да станат 700 лева?
- Това е прекрасно. Толкова години сме работили в тази страна и в някаква степен и тя ни дължи това. Дано стане факт.

Реклама
Реклама
Реклама