Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/4606336 www.bgdnes.bg

Койна като ХЮРРЕМ СУЛТАН

Разправят, че Койна Русева приличала на Марлене Дитрих. Пълни глупости! Нашенката е копие на Хюррем султан от турската мегапродукция „Великолепният век“.

Това личи от кадър на самата Койна, на който тя позира с червена коса, ефирна разгърдена блуза, тежки обици и диадема, която повече прилича на царска тиара. А погледът й е един мелодраматично премрежен, идеална е за турска сапунка.

Реклама

Преди няколко месеца мина големият финал на най-успешния турски сериал, но сега се говори за продължение на „Великолепният век“. Продуцентите могат да вземат Койна Русева за роля без проблем, ако се наложи. Тя няма да избяга от снимачната площадка като „оригиналната“ актриса в ролята на Хюррем султан от сериала - Мерием Узерли.

Точно докато „Великолепният век“ бе на върха по рейтинг, красавицата забременя от годеника си. Той реши, че не му се занимава с пелени и попари и я помоли да направи аборт. Мерием малко се обиди, защото взе, че избяга от сериала и остави продуцентите с пръст в уста. Тя отиде да ражда в Германия и да сипе огън и жупел по адрес на вече бившия си годеник. Екипът на сериала се видя в чудо и се наложи да сменя Хюррем султан в движение. Вахиде Гьордум, която клони към 50, замени 30-годишната Мерием. Разликата във възрастта на двете актриси не се превърна в проблем единствено заради импровизация от страна на сценаристите.

Настя от Полша покорява харема

Хюррем султан освен героиня в сериал е и реално съществувала историческа личност. Родена е с името Настася в Полша през 1506 г., но турците я отвличат за господаря си. Тя бързо успява да привлече вниманието на султана и става негова любима наложница. Настася ражда на Сюлейман Великолепни шест деца, а скоро след това получава и своята свобода. Тя е била една от най-силните жени в историята на Османската империя и най-важната фигура по време на периода, известен като "Султанатът на жените".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама