Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/4821498 www.bgdnes.bg

Лекар съветва Теди Москов да се откаже

Лили АНГЕЛОВА

Доктори са посъветвали Теди Москов да спре с работата. На наградите "Аскеер" режисьорът обяви, че мисли да се откаже от попрището. Причината за това е, че Москов има проблеми с крака и лесно се уморява, когато стои прав. Това пък го прави нервен и избухлив.


"Добре съм, така поне мисли джипито ми. Казва ми да не се преуморявам, защото така се чувствам. Като отида при доктора, винаги си пеем арии, сигурно ни мислят за луди чакащите отвън." Това сподели през смях режисьорът Теди Москов след края на шоуто "Улицата" в НДК преди дни.
Режисьорът обясни още, че понеже е инвалид с пареза на левия крак, не може да стои повече от три минути прав, затова се изморява от всичко и всички.
"Така е. Затова съм решил и да си почина и нищо да не ме занимава. Улицата, да, бил съм там в началото на прехода, когато трябваше. Сега се питам за кого е трябвало, на кого е трябвало и какво е трябвало да направя, за да се променят нещата. Е, днес предпочитам да се изразявам от сцената, не от площада. Макар че вече ми иде да замлъкна. Разбира се, вече ви казах, че имам поет ангажимент към театъра във Варна, но не знам дали и него ще го изпълня", обясни тъжното състояние на духа си Москов.


На въпрос дали посланията на "Улицата" преди и сега се различават Теди Москов каза: "Аз послания нямам, като видиш един водопад да пада, какво му е посланието? Не съм мислил за никакви послания. Изкуството няма послание и тази тъпа система да обясняваш на актьора защо казва това изречение е все едно да обясняваш на цигуларя всяка фраза на Паганини какво е искал да каже с нея, това са глупости. Не ми говорете за послания, посланието е от социализма", скастри режисьорът.
На сбогуване с театъра Теди Москов се извини и на артистите и особено на съпругата си Мая Новоселска, че е изключително преуморен и изпада в яростни изблици: "Не спестявам обидни думи, а за мен обидните думи са повече цветисти, отколкото обидни."
Според него не безпаричието е бедата на българина днес. "По-скоро го има проблема за малкия човек - че във всяка една система не може да се нагоди. Има и малки хора с пари, един от тях се казва Чарли Чаплин. Безпаричието винаги е било двигател, а паричието - успиване. И знаете ли, грехота е да искаш повече от това, от което имаш нужда", категоричен е българският Фелини - Теди Москов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама