Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/19175858 www.bgdnes.bg

Загиналият Михаил имал над 600 скока с парашут

  • Върху екипировката им пишело "Това е най-сигурният начин да умреш" 
  • 28-годишното момче отваря устройството в последния момент, за да усети тръпката от летенето 

"Загиналият Михаил имаше над 600 скока с парашут преди инцидента. Грешката е била и на двете момчета, които са летели, защото не са отворили устройствата навреме, за да могат да усетят повече адреналин от скока. Обичат тръпката, тя ги е завладяла."

Реклама

Това сподели пред "България Днес" Веселин Тодоров от авиоклуба в ботевградското село Трудовец по повод трагичния инцидент с двамата паднали парашутисти.

В ранната мъглива сутрин на 23 октомври ентусиастите скачат от балон, подсигурен от фирмата. С тях има още двама души - операторът на балона и друг човек, който полетял с парапланер. За съжаление, парашутистите се разбиват в нива между селата Литаково и Новачене, а 28-годишният Михаил загива. Другият мъж - 37-годишният Георги, който е и инструктор, е настанен в софийската болница "Света Анна" с тежки наранявания на прешлените.

"Не са имали резервен летателен апарат, защото скачат от много ниско разстояние и не им е необходим. На самия Бейс парашут, който са използвали, отзад производителят е написал: "Това е най-сигурният начин да умреш". И двамата са хора с опит, екипировката си беше тяхна. Аз съм в сферата от 10 години, летя с паратрайк (бел. ред. - моторен парапланер), мотоделта и балон. Отскоро започнах и да скачам, даже Мишо и Жорката ми дадоха оборудване за скока. Мисля обаче вече да спра, инцидентът доста ме уплаши", сподели също Тодоров.

"България Днес" се свърза за коментар и с болница "Света Анна" за състоянието на оцелелия мъж. "Пациентът е с опасност за живота. Има травми на лумбалните прешлени и е настанен в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение в болницата", съобщиха от лечебното заведение.

Четете още

Задържаха собственика на фаталния балон

Задържаха собственика на фаталния балон

Трима парашутисти паднаха до Ботевград, единият е загинал

Трима парашутисти паднаха до Ботевград, единият е загинал

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама